Konec poskytovatele 365internet.cz

Re:Konec poskytovatele 365internet.cz
« Odpověď #180 kdy: 13. 10. 2022, 15:29:11 »
daval jsem vypoved, na radu po telefonu mailem se vsemi nalezitostmi. Jsem zvedaf kdy se tim nekdo prokousa... asi hodne lidi vzalo roha. Ale nedam jim vic kacky jak tech 5 dnu v rijnu, pak jsem fungoval ne diky jejich vuli ci ochote... a ani ted nemaj zadny podil na tom ze mi jede net. No nic, stale musim odtahnout par ovecek, protoze pristup k ne/reseni problemu a zatajovani milionovych dluhu neni skutecne idealni pro nikoho vcetne vyhnití az na doraz kdy i Cetin ztratil nervy s nima ...  :P

VT66

« Odpověď #181 kdy: 13. 10. 2022, 16:11:42 »
Je tady někdo kdo s nima zůstává nadále? Odešel bych hned, ale jaksi tam mám od července na rok předplaceno a nevím nevím, jak to budou provozovat

Wxp

« Odpověď #182 kdy: 13. 10. 2022, 16:12:42 »
Vidite nejake zmeny v tom, jak ten internet od vcerejska (ne)funguje? Mne ted blbou i weby, co byly vcera v pohode, napr. seznam nebo aukro. Root, centrum a lupa jsou bez VPN nedostupne cely den.

VT66

« Odpověď #183 kdy: 13. 10. 2022, 16:34:02 »
Jo je to strašný, horší než včera a teď brečet kde? Na WIA nebo 365i. Začíná mě to silně srát

by_cx

• 296
    • Zobrazit profil
« Odpověď #184 kdy: 13. 10. 2022, 17:36:40 »
Jenom vařím z vody, ale tohle je týdenní WIA graf z NIXu. Není tam ani náznak, že by se tam přelilo několik tisíc uživatelů. Je tedy možné, že WIA poskytla 365 připojení do CETINu a jeho klienty posílá do 365 a asi to nefunguje úplně dobře.

« Odpověď #185 kdy: 13. 10. 2022, 18:11:58 »
Volal jsem o pokračujícím problému do WIA
Dnes zaznělo něco jiného než včera.
Se vším se obracet na 365internet.
Včera jsem psal e-mail do 365internet na nedostupnost nebo špatnou dostupnost některých domén.
Zatím bez odpovědi.
Dnes jsem volal i na 365internet a záznamník. Tak jsem jim to namluvil.
A napsal jsem jim další e-mail.
Dávám jim pár dní a pak balím kufr jinam.
Jeden z favoritů byla i WIA, ale... já se mám totiž rád 😃
To jsem řekl i přímo WIA. Pracovnice mě ujišťovala, že to předá vedení na zítřejší poradu.

Jenom vařím z vody, ale tohle je týdenní WIA graf z NIXu. Není tam ani náznak, že by se tam přelilo několik tisíc uživatelů. Je tedy možné, že WIA poskytla 365 připojení do CETINu a jeho klienty posílá do 365 a asi to nefunguje úplně dobře.
Zajímavé, díky.
Včera jsem zaslechl něco kolem cca. 5 tisících

« Odpověď #186 kdy: 13. 10. 2022, 18:42:08 »

Jste pozoruhodně trpělivý. Tohle mi udělat jakýkoliv ISP, balím ty kufry a padám jinam okamžitě a nebudu o tom uvažovat ani minutu.
« Poslední změna: 13. 10. 2022, 18:45:10 od Martin Poljak »

Wxp

« Odpověď #187 kdy: 13. 10. 2022, 18:43:59 »
Včera jsem psal e-mail do 365internet na nedostupnost nebo špatnou dostupnost některých domén.
Zatím bez odpovědi.
To jsem řekl i přímo WIA. Pracovnice mě ujišťovala, že to předá vedení na zítřejší poradu.
Diky.
Taky byla mym favoritem na prechod WIA, ale nechci riskovat, ze si nepomuzu. Doufam, ze se to do par dnu vyresi :)

« Odpověď #188 kdy: 13. 10. 2022, 18:53:59 »

Jste si jist ze tato linka do nixu je jejich jedina? Případně se docasne nedohodli s nělým kdo má do nixu volnou kapacitu a oni s nim maji primy peer? Z jednoho grafu nelze nic dovozovat
« Poslední změna: 13. 10. 2022, 18:56:58 od neregistrovany »

VT66

« Odpověď #189 kdy: 13. 10. 2022, 19:15:08 »
Zatím bez odpovědi.
Diky.
Taky byla mym favoritem na prechod WIA, ale nechci riskovat, ze si nepomuzu. Doufam, ze se to do par dnu vyresi :)
Taky mi dnes WIA řekla se vším se obracet na 365. Slušná změna kursu. Chtěl jsem mít k nim, ale fakt nevím ...
Tohle dnes poslali mailem
Vážení zákazníci,

v minulých dnech jste mohli být kontaktováni s informací, že již 365internet nebude nadále poskytovat služby nebo dokonce, že končí. Není tomu tak. Společnost 365internet bude své služby nadále poskytovat a to i po 1.11.2022. Pro zajištění fungování jsme uzavřeli dohodu se společností WIA a.s.

Tato dohoda umožnila okamžité obnovení služeb, nadále zůstává v platnosti smluvní vztah mezi vámi zákazníky a společností 365internet. Služby poskytujeme za stejných kvalitativních i cenových podmínek a na stejné technologii DSL nebo optice. Není třeba provádět žádné úpravy v modemech ani routerech, zákazníkům s veřejnou adresou jsou tyto též poskytovány naprosto stejně. Nezměnila se ani čísla účtů, kam jste odesílali a nadále budete odesílat platby.

Služby VoIP anebo 365tv nejsou nijak dotčeny, byly a jsou nadále poskytovány ve stejné kvalitě a za stejných podmínek, stejně tak pronajatá zařízení ke všem službám jsou nadále naším majetkem a je třeba za ně platit pronájem.

Změnil se pouze náš dodavatel, kterým již není CETIN, ale společnost WIA, která má se společností CETIN uzavřenou velkoobchodní smlouvu. Všechny 3 společnosti k uvedenému vydaly společné prohlášení.

Jak dále postupovat:

Pokud s námi chcete nadále zůstat, není třeba nic dalšího dělat ani nikam oznamovat.
V případě, že již nechcete mít služby poskytované 365internet a požadujete přenos přímo pod WIA, kontaktujte nás a potřebné zajistíme.
V případě, že již nechcete mít služby poskytované 365internet a požadujete přenos jinam než k WIA, též nás kontaktujte a obdržíte OKU kod k přenosu služby (bez tohoto kroku nebudou požadavky na přenos jinam autorizovány).
V případě, že již proběhl přenos služby bez naší autorizace, kontaktujte nás, abychom situaci dořešili. Formálně v tuto chvíli existují dva smluvní vztahy k jedné přípojce. Budeme nápomocni k vyřešení tohoto stavu.
Ve všech případech doporučujeme využít e-mailový kontakt info@365internet.cz nebo kontaktní formulář na webu v sekci O nás. Vytížení naší infolinky 910104365 je v tuto chvíli významně vyšší než obvykle a pro některé typy úkonů bude vždy třeba písemné nebo e-mailové potvrzení z vaší strany (e-mail považujeme též za písemný styk). Není nutno zasílat doporučené dopisy, rovněž zpracujeme veškeré požadavky, které nám byly zaslány datovou schránkou.

Omlouváme se, že jste byli takto znějistěni. V prvním kroku jsme pracovali na narovnání stavu a zajištění funkčních služeb. Právní povaha celé věci bude řešena s ČTÚ, ale dále již bez vlivu na vás, zákazníky a funkčnost služeb.

Jan Ivanko, jednatel

« Odpověď #190 kdy: 13. 10. 2022, 21:01:06 »
to je kvanta vysvetlovani kde co jak, ale aby vse makalo jak ma, no nevim... byl sem na jedne pripojce ex - 365i, bylo to takove linejsi... sem tam nejaky web se nenacetl, proste takove utahane, ted doma na me pripojce Giganet je to cele takove zivejsi... no stale radeji budu doporucovat utyct tomu kdo tam jeste je.

« Odpověď #191 kdy: 13. 10. 2022, 22:19:58 »
pc wifi: Jasne, musim souhlasit. Od toho se to jmenuje GIGA, proste jako velikej net. Je to podobne jako jet MHD busem a zacpanou ulici, nez kdyz skocim do metra a frcim jak Metronet  ;D nebo Ultra Virtual Net - UVT, to pak lita uplne jinak  ;)

Wxp

« Odpověď #192 kdy: 14. 10. 2022, 09:18:30 »
Tak treti den s prakticky nefunkcnim internetem, OKU a ani zadnou jinou odpoved jsem od nich jeste nedostal. To je fakt vyborny.

VT66

« Odpověď #193 kdy: 14. 10. 2022, 09:27:03 »
Jo, weby mají strašný problémy. Píšu sem přes mobilní internet, to je síla. Z jejich netu se sem nedostanu.
Prosím Vás už od nich někdo, kdo měl roční předplatné, odešel a vrátili mu poměrnou částku? Zaplatil jsem na rok dopředu v červenci ....

« Odpověď #194 kdy: 14. 10. 2022, 11:45:09 »
Dnes jsem zde od dopoledne.
Situace je stejná.
Od středy 2x email a 1x vzkaz na 365internet.
Bez odpovědi.
WIA už od problému také dává ruce pryč:
"s problémy ohledně připojení se prosím obracejte přímo na svého poskytovatele připojení 365internet"
Zažádal jsem dnes o OKU kód.
Kdy jej dostanu je ve hvězdách. Když tak NOUZOVĚ přejdu s kódem od CETIN.
Ke komu přejdu a za kolik - netuším.
Ale ani k původně vybrané WIA to nebude.
« Poslední změna: 14. 10. 2022, 11:51:00 od Pesedm »