Rolling release distro s větší stabilitou?

mjakl

Re:Rolling release distro s větší stabilitou?
« Odpověď #15 kdy: 31. 08. 2022, 09:59:17 »
openSUSE Tumbleweed je určitě dobrá volba. Používám roky a to, že by se něco rozbilo je velmi vzácné.

« Odpověď #16 kdy: 31. 08. 2022, 17:38:20 »
Manjaro je proti Archu katastrofa, nemají tam přidanou hodnotu, je to jen `pacman -Syu` s týdenním zpožděním, plus amaterismus na všech stranách.

Jak jste na tenhle nesmysl přišel? Manjaro je prakticky totéž, co Arch Linux kromě toho, že nemá tendence se občas rozpadat. Kdybych měl hledat stabilní rolling release distribuci, použiju právě to. Což ostatně denně dělám. Na Manjaro jsem po pár letech na čistém Archu přešel právě proto, že už mě nebavilo co půl roku řešit, že Arch zase někde něco. Od té doby už roky v tomhle ohledu neřeším vůbec nic. Tedy kromě toho, co mám doinstalované z AUR, ale to je na vlastní nebezpečí z principu.

« Odpověď #17 kdy: 31. 08. 2022, 17:39:20 »
To Manjaro je vtip, že? ...z pohledu stability. To ten Arch je stabilnější

To tedy opravdu není. A to ani náhodou. Je to právě naopak. Tedy potud, pokud to mohu posoudit z pár let každodenního používání na několika strojích.

« Odpověď #18 kdy: 31. 08. 2022, 20:24:07 »
OpenSuse jsem používal v celku bylo fajn. V Manjaru mě nejde Akasa rámeček. Musel bych pořád pro zapojení disku restartovat PC a to se mě nechtělo. V plasmě zase nefunguje MTP sloučení složek v žádné distribuci. Takže bych doporučil to OpenSuse bez Plasmy v té vše nefunguje. Akorát mě po aktualizaci odešel nový SSD disk tak jsem se lekl a používám LinuxMint. Pro novější software v LinuxMint,  používám PPA či Appimage či přímo balíčky od autora např. LibreOffice.

« Odpověď #19 kdy: 01. 09. 2022, 07:03:22 »

To tedy opravdu není. A to ani náhodou. Je to právě naopak. Tedy potud, pokud to mohu posoudit z pár let každodenního používání na několika strojích.

Dobře, tak ještě jednou, příjde vám chování popsané na této "chybové fansite" jako něco normálního? Mně to připadá jako absolutní amatérismus ze strany Manjara...

https://manjarno.snorlax.sh/

cziss

« Odpověď #20 kdy: 01. 09. 2022, 08:08:35 »

Dobře, tak ještě jednou, příjde vám chování popsané na této "chybové fansite" jako něco normálního? Mně to připadá jako absolutní amatérismus ze strany Manjara...

Mě to třeba normální nepřijde. Kluci z EndeavourOS (to jsou ti, kteří se kdysi z Manjara trhly, aby bylo jasno) musí být asi vážně hodně zoufalý ubožáčci.

Kód: [Vybrat]
btw. zrovna nedávná recenze na DistroWatch: Yesterday, Arch Linux received a boot-breaking GRUB update, and this found its way into Endeavour. It is astonishing that anyone running or maintaining an operating system would push such a broken commit into their stable repos, even if it's just coming from Arch, it was pushed into Endeavour. This is inexcusable.
EndeavourOS is supposed to be an easy way to install and use Arch Linux. This situtation only shows that Endeavour is a pointless Arch middleman and provides no benefits beyond ease of installation.

;D ;D ;D
« Poslední změna: 01. 09. 2022, 08:11:56 od cziss »

« Odpověď #21 kdy: 01. 09. 2022, 12:29:04 »

Mně je to, naprosto upřímně, úplně jedno. Popisuju svoji jednoznačnou zkušenost z mnoha let používání na několika počítačích a to je ta, že narozdíl od Arch Linuxu je Manjaro stabilní a od té doby, co jsem přešel na něj jsem co se nekompatibility a upgradů týká už nemusel nikdy nic řešit. Nějaké fansite mě opravdu nezajímají, celkem nepřekvapivě mě zajímá, jak mi ten sysém funguje v praxi.