Potplayer nezvládá přehrávání souborů ProRes

Potplayer nezvládá přehrávání souborů ProRes
« kdy: 22. 08. 2022, 14:19:42 »
Na  Windows  jsem  zpozoroval při přehrávání ProRes souborů (700Mbps) v přehrávači PotPlayer jeden problém. Domnívám se, že jde problém PotPlayeru, jelikož ffplay \\unc\gigasoubor.mov tím netrpí (traffic je kolem850 Mbps). Frčim samozřejmě na Gigabitu.

Jakmile otevřu soubor v PotPlayeru, začne se trhaně přehrávat , jelikož traffic je 400-600 (spíš 470))Mbps, což obviously na bitrate nestačí. Jakmile dám Pauzu, traffic vzroste k 700-900 Mbps a soubor se dotáhne a následně je přehrávání OK.  Problém se vyskytuje i při maximální frekvenci CPU. OS je WINDOWS 10  .

Je někdo, kdo by s tím dokázal poradit, zná trochu program PotPlayer ??
Zkoušel jsem nastavení Obecné - Otevírat soubor pomocí pracovního vlákna ON/OFF aSpráva FIltru-preferences builtin -  Přednačtení OFF/ON. a dokonce i změna filtru pro MOV z builtin na ffmpeg (pomocí ctrl F1 ověřil že  (1)Source se liší ), ale nic nepomohlo. (vždy jsem pak otevřel další soubor v řadě)

Zvláštní je ,že vytížení CPU (4jádro+HT) je 25%
když se to seká (450Mbps traffic + sekáané hraní)
.Nezávisle na volbách výše .. Když soubor do načtu cpu load je55%. Díval jsem se do htreads, vytěžují 4% (maálo??) mscvt!enthreadEx ...

Gigovka je nativní intelu. Přehrává to ffmpeg prores dekodér. ale jak říkám , kdž  otevřu soubor,   načítá to 450, dám pauzu na pár sekund, skočí to na 800, soubor se donačte a hraje to plynule.
« Poslední změna: 22. 08. 2022, 15:07:21 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 619
    • Zobrazit profil
Citace
Unauthorized codec implementations

In some instances, unauthorized codec implementations have been used in third-party software and hardware products. Using any unauthorized implementation (such as the FFmpeg and derivative implementations) might lead to decoding errors, performance degradation, incompatibility, and instability.

https://support.apple.com/en-us/HT200321

Re:Potplayer nezvládá přehrávání souborů ProRes
« Odpověď #2 kdy: 24. 08. 2022, 07:06:48 »
To by byla prča, kdyby ten ffmpeg prores dekodér v potplayeru byl stejný jako dekodér v balíku ffmpeg+ffplay :o  ???  ???

Řeší dekodér i čtení /přístup k zdrojovému videosouboru?

RDa

• 2 619
    • Zobrazit profil
Re:Potplayer nezvládá přehrávání souborů ProRes
« Odpověď #3 kdy: 24. 08. 2022, 10:44:39 »
To by byla prča, kdyby ten ffmpeg prores dekodér v potplayeru byl stejný jako dekodér v balíku ffmpeg+ffplay :o  ???  ???

Řeší dekodér i čtení /přístup k zdrojovému videosouboru?

Resi/neresi... otazka je jak jsou dve ruzne binarky zkompilovany co se tyce optimalizace. Jestli to je v rozlozenym stavu (DLL) tak to treba zkuste promixovat :-)