Anonymné konto na Facebooku

xunil

Re:Anonymné konto na Facebooku
« Odpověď #15 kdy: 28. 07. 2022, 11:49:05 »
Facebooku odevzdáváš pouze taková data, jaká sám odevzdat chceš neboli Facebook zná jenom to, co na sebe vyžvaníš. A
Fakt?
https://www.facebook.com/privacy/policy
Určitě ne. To by Facebook nevydělal ani na provoz.

« Odpověď #16 kdy: 28. 07. 2022, 12:11:20 »
A co jako s tím? Jak si myslíš, že se o tobě FB něco dozví, když mu sám nic neřekneš? Samozřejmě nijak. A provoz FB je věc majitele a ne moje, asi mu to uživí reklama nebo ho možná někdo dotuje, ale to je jeho věc a moje zbytečná starost.

« Odpověď #17 kdy: 28. 07. 2022, 12:51:19 »
A co jako s tím? Jak si myslíš, že se o tobě FB něco dozví, když mu sám nic neřekneš? Samozřejmě nijak. A provoz FB je věc majitele a ne moje, asi mu to uživí reklama nebo ho možná někdo dotuje, ale to je jeho věc a moje zbytečná starost.

Ano, váš typický blábol. Na každém webu, kde je like tlačítko a jiné podobné obludnosti jdou k FB data. A naprosto nepochybujte o tom, že ten si ty profily tam, kde může aktivně propojuje. Opravdu mu nemusíte o sobě moc říkat. Ostatně Google to dělá přesně stejně a nejen on.

Já Facebook velmi důsledně blokuju (celé domény) už dlouhé roky a když jsem si chtěl vytvořit na FB účet kvůli Marketplace, odmítli mi ho vytvořit proto, že mi zjevně nevěří, že existuju a chtějí několik dokladů totožnosti... Tak asi tak.

« Odpověď #18 kdy: 28. 07. 2022, 13:29:00 »
Přesně tak, typický blábol neznalého jelimana, který si myslí, že se někdo dozví něco víc, než co jsem já sám sdělil, případně udělal (like). Samozřejmě nedozví, a to ani FB a ani Google a ani nikdo jiný. Každá webová stránka vč. FB a Google (když používám Android nebo Chrome), případně MS (když používám Win nebo EDGE) získá leda tak IP, ze které jsem na ni přistupoval a z jakého zařízení (Win, Android, iOS). Může si samozřejmě udělat nějakou časovou osu a podle navštívených stránek spekulovat jaké mám zájmy (a následně sázet reklamy, jak se to běžně děje), ale o mně osobně se nedozví vůbec nic.

« Odpověď #19 kdy: 28. 07. 2022, 16:15:38 »
Přesně tak, typický blábol neznalého jelimana, který si myslí, že se někdo dozví něco víc, než co jsem já sám sdělil, případně udělal (like). Samozřejmě nedozví, a to ani FB a ani Google a ani nikdo jiný [...] Může si samozřejmě udělat nějakou časovou osu a podle navštívených stránek spekulovat jaké mám zájmy (a následně sázet reklamy, jak se to běžně děje), ale o mně osobně se nedozví vůbec nic.

Něco sdělujete už jen tím, že někam přijdete. To je právě obvyklý omyl arogantních jedinců jako jste vy, že nikoliv. Chápu to, jejich schopnost chápat jiný kontext než ten vlastní bývá obvykle omezená. Ale to na věcí fakt nic nemění.

« Odpověď #20 kdy: 28. 07. 2022, 16:17:47 »
ALE: nainstaluj si na přístup do Facebooku jiný browser než používáš na běžné brouzdání, přistupuj v něm k Facebooku pro jistotu pouze z "privátního" okna, a nastav si ten browser tak že se po zavření kompletně vyčistí cache, cookies, všechno etc. Pak o tobě bude Facebook vědět jenom to co budeš dělat v tom okně když jsi do něj přihlášen.

To celkem snadno vyřeší úplně obyčejný browser fingerprinting. I tomu se dá bránit, ale kéž by to bylo jenom takhle jednoduché.

Problém "sledování" facebooku je primárně v tom že lidé zůstávají "trvale přihlášeni" ve svém standardním prohlížeči, ve kterém dělají všechno.

Primárně ano. To to Facebooku samozřejmě obrovsky ulehčuje. Ale nejenom.

« Odpověď #21 kdy: 28. 07. 2022, 18:40:27 »
Přesně tak, typický blábol neznalého jelimana, který si myslí, že se někdo dozví něco víc, než co jsem já sám sdělil, případně udělal (like). Samozřejmě nedozví, a to ani FB a ani Google a ani nikdo jiný [...] Může si samozřejmě udělat nějakou časovou osu a podle navštívených stránek spekulovat jaké mám zájmy (a následně sázet reklamy, jak se to běžně děje), ale o mně osobně se nedozví vůbec nic.

Něco sdělujete už jen tím, že někam přijdete. To je právě obvyklý omyl arogantních jedinců jako jste vy, že nikoliv. Chápu to, jejich schopnost chápat jiný kontext než ten vlastní bývá obvykle omezená. Ale to na věcí fakt nic nemění.
Nejhorší je strach z leknutí. Což skutečně nic nemění na tom, že se o mně kdesi přes web nikdo nedoví nic víc, než co já sám sdělím. A že ty máš naděláno v gatích a všude vidíš nějaké bubáky, to je pak spíš práce pro psychiatra, nejlépe na uzavřeném oddělení v Bohnicích :D

xunil

« Odpověď #22 kdy: 28. 07. 2022, 22:07:03 »
Vždyť to FB sám píše co sleduje a jaké info sbírá... rozhodně to není jen to co mu napíšu. To není nic co by někdo skrýval nebo nějaké pokoutné zákulisní informace. Jsou to podmínky který každý uživatel odsouhlasil.

« Odpověď #23 kdy: 29. 07. 2022, 00:36:24 »
Mne fascinuje, jak se vzdycky mistni prechytrali Brouci Pytlikove sesypou na tazatele...

Zejmena v bezpecnostnich otazkach je odpoved vzdy jedna. Kazdej zamek zlodej dokaze otevrit, tak je zbytecne ty dvere na ulice i zavirat.

« Odpověď #24 kdy: 29. 07. 2022, 05:53:21 »
Vždyť to FB sám píše co sleduje a jaké info sbírá... rozhodně to není jen to co mu napíšu. To není nic co by někdo skrýval nebo nějaké pokoutné zákulisní informace. Jsou to podmínky který každý uživatel odsouhlasil.
FB může psát co chce, ale je otázkou, k čemu se reálně dostane. A když mu o sobě nic neuvedu, tak se dostane pouze k obecným údajům o IP adrese a zařízení, ze kterého tam přistupuji a možná mu webový prohlížeč poskytne nějaké údaje o tom, jaké jiné stránky navštěvuji (což jsem už psal). Ale nic jiného prostě FB nezjistí ani kdyby se po*ral :D

« Odpověď #25 kdy: 29. 07. 2022, 06:03:59 »
Mne fascinuje, jak se vzdycky mistni prechytrali Brouci Pytlikove sesypou na tazatele...

Zejmena v bezpecnostnich otazkach je odpoved vzdy jedna. Kazdej zamek zlodej dokaze otevrit, tak je zbytecne ty dvere na ulice i zavirat.
Že se dá každý zámek otevřít je samozřejmě pravda, ale otázkou je pouze za jak dlouho a jestli právě ta doba není tím hlavním důvodem používání zámku, protože zloděj obvykle nemá čas ani náladu, aby se s něčím dlouhé hodiny mordoval.

Každopádně v otázce zabezpečení čehokoliv to chce mít soudnost a nebýt paranoik, což platí zrovna u toho zmiňovaného FB, který každý den navštíví skoro 2 miliardy userů a nějaký Lojza z Horní-Dolní prakticky nikoho nezajímá. Pouze  automatizovaný sběr dat vyhodnotí jeho chování a začne mu cpát cílené reklamy, ale to není nic v tom směru, že by se o něm FB něco extra dozvěděl.

« Odpověď #26 kdy: 29. 07. 2022, 08:01:31 »
Aj tak to nakoniec omylom použijem v rovnakom firefox profile a stratí sa zmysel oddelených identít (nemožnosť spárovať školu+mesto+reštiku a mať tak reálnu identitu človeka).

Firefox to nastastie riesi tak ze aj pre jeden profil vytvara kontajnery. Specialne pre FB ho vytvara v default nastaveni. Plus blokuje sledovacie scripty. Nastastie ziadny webmaster nie je taky blb, aby koli bloknutemu scriptu nefungoval cely web...

K tym foto, viz § 85 o. z.

« Odpověď #27 kdy: 29. 07. 2022, 08:10:15 »

Odpověď je že náklady na zabezpečení by měly vycházet z možné škody. 

« Odpověď #28 kdy: 29. 07. 2022, 08:28:00 »
FB může psát co chce, ale je otázkou, k čemu se reálně dostane. A když mu o sobě nic neuvedu, tak se dostane pouze k obecným údajům o IP adrese a zařízení, ze kterého tam přistupuji a možná mu webový prohlížeč poskytne nějaké údaje o tom, jaké jiné stránky navštěvuji (což jsem už psal). Ale nic jiného prostě FB nezjistí ani kdyby se po*ral :D
To si myslis ty. Ale taka AI je maly zazrak. Dokaze podla tychto par veci a spravania (napr. ake stranky casto navstevujes) sparovat niekolko ciastkovych profilov do jedneho. A zrazu ma o tebe kopec info, aj ked nie si prihlaseny, a pouzivas iny browser.

« Odpověď #29 kdy: 29. 07. 2022, 09:04:08 »
Mně je celkem šumák co si FB s kým nebo čím spáruje, protože mám profil jenom jeden. A ani nějaké spárování neznamená, že se FB dozví něco víc, než co jsem mu já sám sdělil, o což v debatě jde.