Facebook nebo google bežně ukazují IP posledních přihlášení, aktivních relací a nepovedených přihlášení na vlastním účtu, ...
Ta to asi používáte nějaký jiný Facebook a Google než já. Protože mě to ukazuje pouze info typu "Android on Blackberry v Praze", ale IP rozhodně ne.
Fakt to funguje, i když nějak polorozbitě,jako vše kolem UI na facebooku. Stačí na příšlušný řádek kliknout prstem (nebo najet myší???) a ukáže se šedá komiksová bublina s IP. Polorozbitě kvůli tomu, že asi po 4 kliknutí (když si jich chci prohlídnou víc nebo jejich permutaci), tak to po chvíli přestane fungovat. ALe stačí reload stránky. Takže ne běžně, ale po najetí
Ale zajímalo by mě, kde ukazuje login attempts, to jsem neviděl nikde.
Jinak alza měla nějaký velký bezpečnostní problém s nějakýmí notifikacemi na e-mail, že tam byly linky přes plain HTTP. A nevím co už byla pointa, jestli jen že útočník viděl obsah komunikace (myslím, že mohl vidět pin pro vyzvednutí a dojít si tam dřív) a nebo druhá věc že ten link obsahoval v sobě něco jako token pro přihlášení (
přece když vám na mail přijde nějaké potvrzení s odkazem do klientské sekce tak proč se obtěžovat s přihlašováním, když to přece přišlo do mailu)... Ale nevím, už je to minimálně rok.
Wikipedia si s veřejnění poradila trochu jinak a jsou na hraně, ví ale co dělají
Jak jinak? Všem se liší 255.1.2.3 od 255.1.2.3 ? a co "ví"?že dělají dobře, na základě čeho
Pro Alzu je IP adresa osobní údaj. To chápete?
Ale ta IP adresa ani nemusí být být jejích klient/zákazník. V tom případě stačí říct najděte který z vašich zákazníků to udělal, pokud ho dohledáte podle IP anebo mi tu ip pošlete a nemusíte být předposraný, že sdělujete osobní údaj
A není náhodou vyjímka pro kriminálníky, že se na ně práva nevztahují? To pak je blbý, když ten zloděj (který ani není zákazník) nedá souhlas. To je ale gauner, nedal souhlas,.
Je to trochu těžší, že pod jednou adresou mohou být i normální zákazníci (nesouvisí to s NATem
) a může se se to měnit v čase.
Souhlasím, že není nutné /32.
Navíc pořád tvrdíte, že by vám měla Alza ukázat cizí IP adresu z logu, a teď najednou vlastní IP adresu rozmazáváte? Proč? Zase pro vás platí jiná pravidla?
Tak tohle už je Jirsákovův argumentační způsob "tah koněm", když se má hrát rovně nebo zašmodrchání kolejnice