Je to snadne :-)
Zkus EI na 6 mesicu, pokud vse nerozhazis budes mit penize na dovolenou, dobry kurz, vybaveni prvniho bydleni, atp.
Po teto dobe uz budes vedet jestli penize jsou opravdu takove a prace te bavi, nebo budes dalsi kancelarsky transformator kavy na KPI (ber s nadsazkou).
Chapu, ze se rozhodujes podle penez, dokud nevis co te bavi je to nejsnadnejsi meritko, ale dej si pozor, aby i za 10let nebylo jedinym, takovi pak hori nejlepe.
Dokud na tobe neni zavisla zena (ty uz dnes pry zavisle nejsou), deti, nebo tymy, mas experimentovat, poznavat a rozsirovat si obzory. Postupne tak ziskas zkusenosti, naucis se o sobe co te opravdu bavi, jak fungujes, kolik toho zvladnes, kdy se ti dobre spi a mas mentalni prostor mit dobry zivot.
Ja prvni rok instalovam EPS EZS plus budoval WiFi site, bylo to super dobrodruzne, poznaval jsem hodne lidi a kazdy den sem nekolikrat zazil radost z hotoveho dila, dostal podekovani, nekdy i plato vajec :-D. Ale ja se hodne rad ucim, to mi tu chybelo a tak sem pak zkousel ledacos az sem se 7let zpet usadil jako DevOps/SRE a prilezitostny programator na vlastni noze. Rozhodne si nestezuji, ale na prvni praci nezapomenu.
Popravde v kazdem zamestnani, pokud se ho snazis delat co nejlepe se obcas nevyspis, protoze ti to mozek nedovoli, vse ma sve prijemne stranky a neni to ani tak o tom co delas, ale s kym a pro koho. Proto ti tady asi nikdo neporadime a jedine co muzes udelat je zkusit EI a pripadne se vratit na vyvojare za rok nebo i pozdeji...