Lenovo X1, kvalita zpracování

Re:Lenovo X1, kvalita zpracování
« Odpověď #30 kdy: 07. 06. 2022, 19:05:14 »
To u mého Dellu XPS 13 9310 měnili klávesnici třikrát. Jednou byla taková pochybná už po otevření, podruhé náhodně vypadla klávesa (nebo dvě?) a rozbil se spínač, potřetí taktéž a hlavně tedy potřetí jsem ji skoro nepoužíval (mám lepší externí).

--

« Odpověď #31 kdy: 08. 06. 2022, 10:14:25 »
Neříkám že ThinkPad je špatný, ale připadá mi, že už žije spíše z tradice.
Koupil jsem si nový ThinkPad, cca před 4 roky, natěšeně vybalil a po zapnutí hláška "Fan Error" a bylo po radosti.
Tak jsem zkusil Acer Swift 3 a byl jsem příjemně překvapen. Velice kvalitní zpracování, pevné kovové tělo,
klávesnice pevná, vůbec se neprohýbá, velice tiché chlazení a po 4 letech baterie stále dá 6 hodin provozu.
Jediné co mi vadí, že nemá ethernet, tak jsem koupil kartu do USB.

« Odpověď #32 kdy: 08. 06. 2022, 10:36:31 »
S tou klávesnicí - pamatuju si, že před pár lety kolega koupil dražší thinkpad (50 tis., možná víc, cenu si přesně nepamatuju) a prohýbala se mu/povrzávala klávesnice. Reklamoval to u zeleného skřeta a tam mu to neuznali. Není to funkční vada. Chtěl odstoupit od smlouvy (že do 14 dnů), ale oni trvali na stržení "poplatku" (byl dost vysoký, už si nepamatuju). Dohadoval se s nimi, ale nakonec ustoupil, vycpal to něčím a byl klid. To ale není věc, kterou člověk chce u takhle drahého notebooku dělat. Už je to dávno, v době kdy ty "thinkpady ještě byly poctivé" :)

Já aktuálně používám probook, mám ho půl roku a ta stříbrná barva na kraji se začíná trochu ošoupávat. Asi se to bude horšit a asi to zůstane jen estetický problém, vypadá to relativně bytelně a asi to mechanicky vydrží. Je to záležitost použitých materiálů/barvy, před tím jsem měl latitude a po 2,5 letech (stejně šetrného) používání vypadal ten latitude jako nový, žádná oděrka apod. Sám nechápu, jak se to ošoupe, většinu času to leží na stole, navíc většinou "zadokované" takže nedělám přímo na tom a jen to přenáším ve vypolstrovaném báglu (který už přežil 3 noťasy). Na fóru mi to někdo potvrdil s tím, že má ve firmě hromadu probooků a cituji "vypadají hnusně ale drží". Takže to určitě není ojedinělý problém.

(Jinak samozřejmě u stroje za 25 bez daně, ke kterému přistupujete jako ke spotřebce, to je jiné než u spičkového thinkpadu, to je mi jasné.)