Za mne:
- SLC na transakcni log (mame velke DB s provozem, vykon logu na *LC negativne ovlivnuje celek a to celkem dost) - koneckoncu staci malej
- *LC na samotna data [MLC,TLC,..]
- nezalezi jen na 'zapisu' ale i na velikosti dat/frekvenci, protoze fleska neumi erase maleho bloku, ale jen velkeho (a bavime se klidne o magabitech) a zapis to 'erasovane' flesky take neni zadarmo, casto radic musi (pro vykon) cachovat a zapisovat celej blok naraz. da se predpokladat, ze tam ma nejakej timeout, kdyz nic nedorazi, pak zapise a pri dalsim musi do dalsiho bloku. realnej zapis teda bude vzdy vetsi, nez 'zapsana data' (a tedy i wear level)
- bunka bez napeti ztraci data -> *LC SSD za provozu dela defacto refresh jako SDRAM. Bez napeti vydrzi omezenou dobu, uvadi se neco v radu ~5ti let, ale new super techologie po roce uz muzou mit slusou porci chyb v datech (cim mensi bunka a vice bitu, tim horsi). u DB to ale problem nebude
- SSD jsou obecne vice nachylne k problemum spojene s vypadkem napeti, pokud disk neni oznacenej jako power failure safe od vyrobce - neni to uplne dobrej napad (viz PLP u industrialnich disku)
- provisioning ma snad kazdej HDD, bunky odchazi jako krava (a disk o nich nic nerekne, je to jeho interni kapacita navic) - ale obvykle vykon klesa se zaplnenim disku (od ~80% vyrazne)
- ne kazdej SSD opravdu udela fyzicky zapis (vyprazdni veskere sve cache) kdyz se o to pozada
- je vhodny mirror, protoze SSD odchazi obvykle bez varovani (alespon tady, zadne problemy, zpomaleni, nic...)
- nekolikrat se mi stalo, ze po zkapani SSD se disk zacal hlasit jako 2 nebo 3 disky, coz rozhodilo RAID controller (a dokonce ty disky meli 'spravna' data)
- disky casto lzou o 'flush' coz je v pripade logu a velikosti vsech ruznych cache na disku hodne neprijemne (souvisi to s PLP - ikdyz lze tak to pak zapise)
---> s nekteryma diskama je DB na SSD perfektni vec, s jinejma to je koledovani si o pruser (jako rika klasik, proc se trapit necim, co se nikdy nemuze stat)... Mne nejvic potrapilo PLP (stane se to malo a kdyz jo, obvykle to je pruser na vice frontach a kdyz se kvuly tomu poskodi transakcni log - i velka cast) je to neprijemne... Urcite brat pouze industrialni disky, kde i s mensim "papirovym" vykonem to nakonec muze v realu bezet rychleji
P.