Jsou tohle rozvody na optiku?

armyk

Jsou tohle rozvody na optiku?
« kdy: 01. 05. 2022, 16:03:02 »
Ahoj,
vedle v uličce se kopalo a objevily se tam chranicky. Je to priprava na optiku?

Re:Jsou tohle rozvody na optiku?
« Odpověď #2 kdy: 01. 05. 2022, 17:28:57 »
Ano.

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2022, 08:12:27 »
to je nejak moc deluxe na beznou pripojku... i pro panelak staci 1-2 vlakna, tady temi trubickami jich protlacis 100 i vic  ::) by me zajimalo kdo to takto dela a kde...

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2022, 10:31:25 »
Tak to není přípojka jen pro něj, ale nejspíš tam bude nějaká rozvodná skříň, odkud to půjde pro celou ulici

« Odpověď #5 kdy: 30. 05. 2022, 06:36:59 »
Jo to bude asi od ustredne operatora a tam bude spliter

« Odpověď #6 kdy: 30. 05. 2022, 06:55:00 »
i tak mi to nejak nesedi... 4+4 trubicky, kdyby jednou vedl uplink, tak zbytek 7, to by byla ta nejkratsi ulice co asi je  ;D beznejsi schema je spousta trubicek ( bezne kolem 15-25, ulice se segmentuji do vice sloupku) vesmes stejne barvy a do toho 1-2 jine barvy jako privod patere resp jeji pokracovani dale... no ale cert to vem, hlavne kdyz to pujde pak do domu a pofrci to  8)

« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2022, 07:15:23 »
Ja by som to moc neriesil. U nas sa to robilo asi pred 2 rokmi a spravil som si z toho nejaku fotodokumentaciu priamo z vykopu, ale viem ako to davali.
Davali to dvaja ISP spolocne do jedneho vykopu (proste sa nejako dohodli). Jeden najvacsi narodny ISP a druhy miestny ISP. Ta modra trubicka ide priamo od pilieroveho rozvadzaca (miestneho ISP), kde je spliter priamo do mojho domu. Z ciernej HDPE do oranzovej HDPE ide dalsia oranzova mikrotrubicka tak isto priamo do mojho domu (nie je na obrazku). Ta ale nejde priamo od splitera, ale od stlpika, kde su ukoncene vlakna pre jednotlivych zakaznikov. Kto si internet objedna, tak od stlpika potom zafuknu vlakno k zakaznikovy.

Takze velmi by som to neriesil, preco su tam 2 x 4 trubicky, mozno tam bude viac operatorov (tazko povedat).
Idealne bude, ak sa pytajuci informuje priamo od ludi, ktory tam budu nieco robit