O2 blokuje gnome.org

O2 blokuje gnome.org
« kdy: 15. 04. 2022, 08:42:02 »
Ahoj, pokud máte někdo internet asdl od O2, mohli by jste se zkusit dostat na stránky gnome.org? Mě to nejde a chová se to stejně jako když zkusím přistoupit na nějakou stránku co byla na posledním seznamu k blokování.
Dostanu se tam pokud ve FF zapnu DOH nebo se připojím přes t-mobile.

Opravdu by mě zajímalo jestli je to u mě nebo fakt zablokovali stránky svobodného software....

Re:O2 blokuje gnome.org
« Odpověď #1 kdy: 15. 04. 2022, 08:52:27 »
Tak už to funguje. Ale stejně by mě zajímalo co se dělo. Nedostupnosti jsem si všiml přibližně v 08:20.

vcunat

• 131
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15. 04. 2022, 09:16:34 »
Proč vás proboha jako první napadá blokace?  Drtivá většina nedostupností jsou neúmyslné chyby.

Tady konkrétně to vidím tak, že si špatně zrotovali DNSKEY.  Nepočkali dostatečně dlouho na vypršení TTL pro DS v .org zóně (já ho stále teď měl v cachi) a už s ním přestali podepisovat své DNSKEY, což samozřejmě rozbije validaci.  No smutné... ale vyčištění (části) cache problém obejde.

« Odpověď #3 kdy: 15. 04. 2022, 11:22:10 »
Do sítařiny moc nevidím, a jelikož se teď někdy řešil seznam blokovaných webů, tak jsem si říkal, že se to tam dostalo jako omylem. Hlavně když byl problém jen u jednoho operátora a šlo to obejít přes DOH.

« Odpověď #4 kdy: 15. 04. 2022, 18:19:32 »
Nám se ve firmě několikrát stalo, že ze sítě Vodafonu a ex-UPS, se lidi nemohli rovněž dostat na jednu konkrétní službu. Ať už byl zaměstnanec v čechách nebo v třeba v maďarsku, ze sítě vodafonu či ex-UPS to prostě nešlo. Do několika desítek minut většinou problém odezněl.

Ink

• 668
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 15. 04. 2022, 19:55:54 »
Do sítařiny moc nevidím, a jelikož se teď někdy řešil seznam blokovaných webů, tak jsem si říkal, že se to tam dostalo jako omylem. Hlavně když byl problém jen u jednoho operátora a šlo to obejít přes DOH.

"Čeští operátoři" už spoustu let blokují různé weby (Internet Watch Foundation apod.) a pokud si vzpomínám na blacklist se jednou dostala i Wikipedia kvůli nějakému obrázku.

« Odpověď #6 kdy: 16. 04. 2022, 18:48:57 »
Netflix, ale tam je to většinou jen v orig. znění s titulky.
Když potřebuji dabing, tak si pro ten samý film pustím sosac.tv
Ale to není úplně košer služba...

« Odpověď #7 kdy: 19. 04. 2022, 14:33:22 »
Netflix, ale tam je to většinou jen v orig. znění s titulky.
Když potřebuji dabing, tak si pro ten samý film pustím sosac.tv
Ale to není úplně košer služba...
Ja bych si ten pojem "koser" v teto souvislosti radeji odpustil (chapu ze nelze odcinit dusledky nevhodne jazykove vychovy jednou vetou). Navic neni mi jasne jak by nejaka takova sluzba mohla projit koser certifikaci.