...
2000 je horni sazba nicmene na nektere zasahy muze byt adekvatni. Repase dilu, slozite diagnostiky atd.Radeji dam servisu vic za praci, nez aby mne podvedl na dilech ktere mi proda 5x za tp;ol. Rikam to i mechanikum typu vesnicky kutil co meni gumy - dobra prace nezustane bez odmeny nad normalni sazbu.
No zrovna u autodílů se to podvodníkama podle mě jen hemží. Jako vám naúčtujou novej originální díl a místo toho daj druhovýrobu nebo repas. U některejch komponent i díl z vrakáče. Klasikou je ukázka ceny u auto kelly a tak nějak taktní zamlčení toho, že to tam nakupujou za půlku toho co ukážou...
Jako laik to nepoznáte a napakovaný vodborník si mne peněženku (a pod fousama se neuvěřitelně chechtá).
Autodiagnostika = pitomé naklapnutí konektoru převodníku na obd canbus a puštění software. Nic složitýho na tom není. Jen je drahej ten ofigo přístroj a software. Ale po zaučení to zvládne imho každej kdo umí číst a psát.
Málokterej servis je, podle mě, konzistentně korektní, když tam nemáte dobrýho známýho.