Ako som pisal, nejde mi o konstante beziace VPS, takze ten mesacny traffic ma nezaujima. Konkretne riesim muxovanie ziveho videa. Cize uzivatel si spusti vysielanie ziveho videa z OBS na tento VPS, tam ffmpeg+logika transkoduje video do viaceych kvalit(1080p, 720p,...) rozkskuje to do MPEG-DASH a CDN siet si to potom z tohto VPS nataha a rozdistribuuje divakom. Na konci streamu sa video skompletizuje a nahra na server a VPS sa zabije. V principe mi ide o poskytnutie streamovania ziveho videa uzivatelom tak aby to bolo financne zmysluplne a toto je jediny sposob ako to moze fungovat, lebo jeden taky stream ma vyjde doslova na 1-2$ kdezto s vyuzitim dedikovanej sluzby je to okolo 100$ (zalezi na pocte divakov a podobne).
Ak si vezmem input stream v kvalite 4Mbit po dobu 5 hodin ale s VBR a nie CBR, co je aj 10x menej dat, tak to mam upload 18 000 sekund * (4Mbit/10) = 7200 Mbit ingress. Rozkuskovat video na viacero streamov je potom otazka cca 2x tychto vstupnych dat takze egress by bol dajme tomu 8 Gbit ale kvoli CDN tam bude viacero egressov takze to napriklad 10x co je 80 Gbit. A na konci sa uploadne vysledok takze povedzme dokopy 100 Gbit na jeden takyto zivy video stream.
V cloude by mi to pridalo par centov alebo dolarov k cene. Pri jednej instancii to je nic ale ked si vezmem napriklad 100-1000 streamov mesacne, uz su tie naklady masivne. Takze to len pre info.