Proč hledám možnost připojení AI k domácí automatizaci? Jednoduchou odpovědí je asi získat maximum z daného řešení, naučit se něco nového, využít své stávající zkušenosti. Domácí automatizace má zjednodušit fungování domácnosti, předvídat a eliminovat nežádoucí stavy [unik plynu, vody, detekce CO, ...] a v neposlední řadě také ušetřit nějaké ty náklady na energie. Mezi využitím jednotlivých komponent a daty ze senzorů existují určitě "patterns"/vzory a pokud máte nasbíraných dostatek dat tak by je mělo být možné identifikovat a na jejich základě implementovat nová pravidla, spouštět scény, nebo detekovat a notifikovat v případě nepředvídaných událostí, které nemají ve vasem systeme definovanou logiku, protože jste s nimi vůbec nepočítali, ale AI je dokáže rozpoznat a upozornit vás na ně.
Asi by mi na začátek stačilo, kdyby existoval systém, který nakrmím tím množstvím dat, které mám a on v těch datech dokáže najít určité vzory, na které mě upozorní. Následně můžu vytvořit logiku, která bude dané situace řešit.
Hlavně bych se rad pustil do té oblasti AI, ML a nějak začal. Vzhledem k tomu, že mám bohaté zkušenosti s home automation tak mi to přišlo jako rozumná cesta. V dnešní době se dají najít např. termostaty, které využívají AI, ale já bych rád zkobinoval dohromady více než jen puštění topení na určitou teplotu.