v postmasters tools mám doménu docela dlouho, ale stále tam nic ohledně reputace nevidím. Jen v logu odmítnutí převzetí zprávy.
Tak by aasi bylo fajn řešit, proč tam nic ohledně reputace nevidíte. Protože to může s tím odmítáním e-mailů souviset.
Vezmete vždy poslední příspěvek a reagujete na něj.
Připadá mi to lepší, než reagovat na výmysly nebo na něco starého, co už se později v debatě vyřešilo.
Například tím, že tedy mám špatnou reputaci, protože jsem o reputaci nepsal.
Ale psal. Napsal jste, že vám GMail vrací stejnou chybu, jako někomu před vámi – a ta chyba spočívá v tom, že má vaše doména šatnou reputaci u GMailu.
Ale v předchozích zprávách jsem jasně napsal, že reputace 10/10 a podobně.
Aha, považoval jsem to za samozřejmé. Ale vám to evidentně jasné není, takže vám to raději napíšu: Když vám e-maily odmítá GMail, řešte reputaci na GMailu a ne někde jinde.
Takže já vyvrátím problém s reputací
Zkuste to. Nicméně zatím jste tu problém s reputací potvridl dvěma způsoby – za prvé chybovou hláškou GMailu, kdžy vám e-mail omítne; za druhé tím, že v GMail Postmaster Tools nevidíte informace o reputaci (kdyby tam problém nebyl, uvidíte tam, že je reputace dobrá nembo vysoká).
Takže se motáme v kruhu a nikam to nevede.
Z kruhu se vymotáte, až pochopíte, že když máte problém s GMailem, je potřeba řešit problém s GMailem a ne se ohánět tím, že někde jinde máte reputaci 10/10. Což navíc nejspíš není pravda, protože to hodnocení 10/10 je hodnocení aktuálího stavu, zatímco „reputace“ zahrnuje „zkušenosti z minula“ – které rozhodně nemůže mít nějaký webový nástroj, kam jste nikdy žádný e-mail neposlal, za to je má GMail, kam se e-maily pokoušíte posílat.
Mimochodem, máte správně nakonfigurovaný DMARC a máte tam zapnuté notifikace? Aby vám třeba GMail poslal informace o neúspěšných pokusech o doručení e-mailu. Jestli se třeba e-maily z vaší domény nepokouší doručovat i nějkaý spammer, a třeba i podepsané správným DKIM – mohl vám uniknout privátní klíč.
Omlouvám se, že nedokážu postihnout veškeré alternativy a možnosti v jednom příspěvku.
Nemusíte postihovat všechny altenativy v jendom příspěvku. Stačí, když se neudete soustřeďovat na to nepodstatné a naopak zaměříte svou pozornost na to podstatné.
Ale pokud si myslíte, že se problém vyřeší tím, že budete v diskusi plakat, že máte někde 10/10 a přesto je na vás GMail ošklivý, tak v tom klidně pokračujte…