Mail u sebe doma

Re:Mail u sebe doma
« Odpověď #210 kdy: 03. 01. 2022, 07:40:53 »
Od žádný korporace typu Google a Microsoft nechci nic ani zadarmo. Osobní email není kritická služba. O svou ledničku se taky starám sám a to si myslím, že je o dost důležitější, než nějaký email.

Firemní email je něco jinýho, ale zase firma má jiný prostředky k zajištění spolehlivosti. Je potřeba si spočítat případné škody při výpadku, ale to platí u všeho.

Samo od sebe se v IT pokazí málo co. Většinou k poruše dojde při nějakém zásahu - změna konfigurace, aktualizace, migrace a podobně. A zrovna minulý rok byl na podobné výpadky u globálních poskytovatelů docela plodný. O vyhořelých datacentrech ani nemluvě...

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
Re:Mail u sebe doma
« Odpověď #211 kdy: 04. 01. 2022, 01:22:46 »
Jiste pane predsedo, a ted zpatky do chliva - protoze jenom prase udela datum jako 32 bit a musi to byt fest divocak, aby to meli jako signed, protoze tri kralove se jiste domlouvali na navsteve betlema skrze mejly... :-)

https://www.root.cz/zpravicky/rok-2022-zpusobil-chybu-v-serveru-microsoft-exchange/

kdyby jsi četl pozorně, všiml by sis, že problém je pouze na onpremise platformě, to je ta co již nepoužívám :) takže mne se daný problém nijak netýkal :)

mimochodem samozřejmě, exchange a obecně windows jsou jediný a chybný sw, vše ostatní je naprosto bezchybné a sluníčkové :)

(soudny clovek nezvoli MS platformu pro maily, takze vsechno spatne, uz od doby co jste sahl na pocitac)

samozřejmě, jediný a správný OS je jen a pouze Linux a nic jiného :D

mám jeden takový drobný problém, jak jsem měl v roce 1989 pracovat s počítačem? měl jsem zavolat Linusovi aby s tím pohnul a uveřejnil svoje jádro dříve? nebo mi měl poskytnout nějakou alfaverzi? a jak jsem se měl o existenci Linuxu dozvědět? :)

nebo možná asi jsem ten počítač neměl ani zapínat, protože jsem měl už v tu dobu vědět, že za dva roky vznikne něco krásného a nádherného, co ovlivní celý svět, že? :D
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree