Pomoc při výběru routeru

alfi

• 335
    • Zobrazit profil
Re: Pomoc pri vyberu Routeru
« Odpověď #15 kdy: 13. 07. 2011, 15:37:37 »
a vzhledem k tomu ze jsem nedavno spustil posilani zvuku pres sit (Ubuntu notebok -> Ubuntu server, mam na nem bedny a nechci mit kabel k notebooku) tak stavajici router pomalu nestiha.
co takhle napřed napsat, co vlastně na tom routeru nestíhá? wifi, ethernet, procesor.. přes co přesně chodí ten zvuk? nestačí jen prozkoumat a odladit konfiguraci? :-) zarušený wifi kanál, otočení antény, zvýšení wifi výkonu, změna protokolu.. přetáhnout po interní síti 256kbit mp3ku a rozbalit ji do audia na serveru musí utáhnout kdeco i mnoho let starého, aniž by to zbytek sítě poznal...

aneb vyměnit jednu krabici za novější je hodně řešení hrubou silou ("koupíme lepší hw"), přitom zdaleka nezaručující, že to skutečný problém opravdu vyřeší.

NoName

« Odpověď #16 kdy: 13. 07. 2011, 23:19:06 »
Já mám LINKSYS WRT54GL, nahrál jsem si do něj OpenWRT a trošku si to potweakoval. Naprostá spokojenost.

SquirrelCZE

« Odpověď #17 kdy: 14. 07. 2011, 08:09:06 »
tak, momentalne jsou presne tyhle problemy:
+- co 15 min dochazi k lagnuti zvuku, ktery je posila pomoc PulseAudia (pri pusteni jen zvuku pozoruju prenos +- 203Kib/s)
kdyz zapnu rsync z notebooku (wifi) na server (lan) tak nejdriv uspesne posila dat, pak zamrzne - tvari se ze vse funguje, ale data se neposilaji. V tu chvili prestane fungovat jakekoliv spojeni notebooku se siti - internet, ping serveru, ping routeru a pomuze jenom vypnuti/zapnuti wifi
jinak jedna se o TP-Link WR641G/642G v3

radek

« Odpověď #18 kdy: 14. 07. 2011, 10:39:36 »
toto me wr741nd delalo s openwrt, teda podobny problem to delalo- zacal jsem posilat data ve vetsim mnozstvi a router se sekl (kdyz jsem neco z internetu stahoval, tak to jelo v poho). tedka ta nova verze uz toto nedela a jede mi to v pohode

« Odpověď #19 kdy: 15. 07. 2011, 20:58:57 »
tak, po nastaveni limitu na rsync ( 500kb/s) prestalo zamrzat spojeni pri spusteni rsync, lagy na prenos pulseaudia zustavaji...

« Odpověď #20 kdy: 15. 07. 2011, 21:04:07 »
*OPRAVA
tak ne, chvilku po tom co jsem dopsal predchozi prispevek (rsync uz jel aspon pulhodiny, oproti predchozim 5 minutam) to .... zamrzlo...