Tak som dnes trocha laboroval s tým diskom. Keď ho voľne položím na stôl, tak vibruje a drkoce. Skúšal som ho na stole zaťažiť z hora hmotnosťou cca 1,5Kg rozloženej pomocou drevenej dosky a vibrácie bez zmeny. Ak som prstami pritlačil všetky štyri rohy disku z hora smerom na stôl, tak tak sa vibrovanie minimalizovalo a zvuky už to nevydávalo. Na môj vkus som na neho ale musel pôsobiť dosť veľkou silou. Tak nejak si neviem predstaviť, že keby bol priskrutkovaný štyrmi skrutkami k nejakému plechovému držiaku alebo zo spodu k nejakej plechovej základni, tak že by to nerezonovalo. Predsa len sa tie montážne konštrukcie robia z plechu a nie nejakej vystuženej masívnej jokloviny.
Mám doma 3 PC skrine, 1 NAS a 1 externý rámik na 3,5" HDD. Ani do jedného som ho nemohol namontovať, pretože HDD nemá prostredný otvor na skrutky, viď foto:
Jedná sa konkrétne o WD161KFGX. Na stránke predajcu, ani výrobcu, ani fotke som tento fakt nenašiel.
Aby to nebolo málo, tak som si odpálil ten NAS, pri tom ako som sa s tým drbkal...
Mám ho doma už 7 dní, tak ho pôjdem zajtra vrátiť.