S každým vašim komentářem mám pocit, že vyloženě teoretizujete a vůbec netušíte, jak vypadá reálný svět. Viděl jste IoT zařízení, které by chtělo posílat emaily a nepodporovalo ověření? Já totiž ne a to jich tu mám hromadu.
Zkuste si ještě jednou a pozorněji přečíst, co jsem napsal.
Přesně takové reakce si to ale zaslouží. Když napíšete, proč by se něco mohlo stát, tak vám někdo napíše proč se to pravděpodobně nestane. Jen tu vaříte vodu.
Pravděpodobně se to nestane proto, že se o server stará někdo, kdo rozumí problematice a správě serveru věnuje čas. A o tom tady celou dobu píšu.
Ono to je jednoduché. Pokud má poštovní server problém, tak ho ostatní odmítnou a tak to řešíte. Problém s ním budou mít jen když bude rozesílat spam.
Za prvé, jak je vidět i z příkladů tady v diskusi, to, že někdo odmítá přijímat e-maily z nějaké ho serveru, ještě neznamená, že je chyba v konfiguraci toho poštovního serveru. že to způsobuje problém správci toho správně nakonfigurovaného odesílajícího serveru a ne správci toho špatně nakonfigurovaného příchozího serveru, to je bohužel pravda. Za druhé, pokud už server rozesílá spam a ostatní ho kvůli tomu začnou odmítat, je to pozdě.
Pokud eliminujete možnosti, aby rozesílal spam, což je u serveru pro pár lidí triviální, tak na nic z těch vašich teorií nedojde.
Ano, pokud někdo problematice rozumí a dokáže tak posoudit, že jeho požadavky lze řešit triviálně, pak je to vskutku triviální. jenže pokud se někdo v problematice neorientuje dostatečně, jako třeba někteří zdejší diskutující, nemusí si uvědomit všechny důsledky. Někdo k tomu může přistupovat způsobem „no a co, jeden spamující server navíc, to je jen kapka v moři“. Někdo se chová zodpovědně a nechce, aby jeho server spamoval. Mně připadá fér člověku, který se na to ptá, říct, jak to doopravdy je. A ne tvrdit „je to triviální“, aby z vás po několika stránkách diskuse vypadlo upřesnění „je to triviální za určitých podmínek“, přičemž ty podmínky nedokážete nadefinovat.
„Pro pár lidí“ není dostatečná omezující podmínka – pokud mezi těmi pár lidmi budete mít jednoho člověka, který má notoricky počítač plný malware; dalšího, který používá všude stejné slabé heslo; dalšího, který má za to, že všichni ostatní rozesílají spam, jenom on lákavé nabídky; a dalšího, který si jen na svůj webík nahodil jednoduchou appku, která určitě nemůže škodit – pak máte s provozem poštovího serveru dost problém. Ale očekávám, že vy zase budete tvrdit, že to určitě není WIFTův případ.