Zajímala mě problematiky na kabelu, v podstatě ani ne na konektorech (a už vůbec ne na zástrčkách a zařízeních). Nezajímalo mě až tak gen2 ale hlavně x2
Díky,
radioing a ondrej_ za obsáhlé odpovědi, které to už vysvětlují zdá se. Nebylo nutné se vypisovat se standardy a označením, to znám. Znám i technické detaily, způsoby zapojení, tu magii odporů Rp,Rd,Ra, detekci otočení, muxy a dokonce i pseudo zapojení bez muxu (deska se tváří že má na každý USB-C port dvojnásobek portů, ale podle orientace se hlásí že je připojeno k jednomu nebo druhému portu).
Pokud Emark není, musí si zařízení kabel detekovat "osaháním".
Je tedy e-mark pro některé přenosy/režimy/protokoly povinný (že bez něj třeba x2, 100W*, TB3 * nepůjde) ? Nebo jen zařízením/controlleru "napoví" co s ním půjde a když tam nebude, tak dojde k osahání?
* Tak jako ve specifikacích to napsané je, že kabely pro 100W musí mít ečip, stejně jako TB3... Ale otázka, co realita?
Akorát mě zajímalo tohle z té realizační praxe. Takže jestli to dobře chápu, tak je to fullfeatured musí mít oba páry. Pořád mě zajímají jen kabely.
Zeptám se jinak, existují kabely se všemi páry (tedy pro současný přenos Superspeed a Displayportu třeba),
které zároveň nebudou fungovat pro datový přenos USB 20 Gb/s . Narážím na to, že pokud by pro dual-lane režim (20Gpbs, 4laneDP) byly přísnější požadavky co se týče SKEW a CROSSTALK=SMALLTALK, pak by ale,
pořád dobře posloužil pro 2 nezávislé duplexní single-lany (typicky ty dokovačky USB SS + DP), které nemusí být "přesně vyladěné" vzájemně. (Crosstalk tam pořád bude)