Dělám v jedné větší firmě a je to tam hodně podobné, skoro mám dojem, že děláme na stejném místě
. Porady … náš temleader to má lehce v 3,14či, takže to moc nehrotí. Jeho vedoucí, jo, to už je jiná kökötliga
.
Závislost na ostatních teamech naštěstí nemáme. Spíš jsou mnozí závislí kolikrát na nás
. My jsme infrastruktura
. Nejedem v agilu, neřešíme trapný scrumy a jiný tyhle manažerský krasosračky. Vývojářské týmy ale ano a vůbec jim to nezávidím.
Naše teambuildingy jsou většinou obecná žranice, teambuildingy jiných týmů bývají nezřídka pracovní, brrr.
Stran notifikace různých monitoringů - umravnil jsem ty, co to nastavují, aby každýmu nechodila každá hovadina, přesvědčil jsem je, že je to neúnosný a ztratí se v tom důležitý věci a může kvůlki tomu nastat průser. Neměl jsem problém hnát to přes vyšší místa, která ty nastavovače umravnila (přidělala jim práci). Ne všechno se povedlo, co se nepovedlo, řeším pravidlama v utlouku a podmíněným formátováním mailů.
S heslama všeho typu je to u nás v infrastruktuře holt mor, musíš mít heslo na každou kravinu, na každou tu kravinu nastavuje pravidla nějakej zapráskanej bezpečák - zkrátka bez KeePassu nejde existovat, prostě nejde. Projekty, kde vzdálený přístup ztěžuje absence možnosti používat clipboard nebo pro každou hovadinu žádat poníženě o přístup na hodinu, jsem řekl, že dělat nebudu, že mám jen jedny nervy (když pak jedete kotel věcí v command lajně a nemůžete si tam pastnout vlastní příkazy a užitečný skripty z blbníku, protože vám zakázali clipboard, tak to fakt neni práce, to je trestaneckej tábor). Čemu jsem se vyhnul, je pro místní firemní síť extra admin konto, všechno dělám jedním kontem. Nikdo mi nikdy nedokázal rozumně zdůvodnit, nač mít konta dvě, jedno běžné a jedno administrátorské. Po X letech už nikdo nedostal odvahu mi ho zřizovat. Hesla nám v nedávné době zkomplikovali, ale aspoň prodloužili platnost na půl roku místo čtvrt. BitLocker mi nikdo zatím nevnutil a až se mu to povede, zruším ho. Znal jsem kolegy, co měli různě zašifrované důležité věci a když kleknul OS, protože třeba začal odcházet disk, tak propotili pár křesel, než se k tomu dostali. Děkuji, nechci, já vždycky říkám, že bezpečnost je prima věc, ale dostupnost je mnohem lepší.
Aktualizace si řídím já, protože mám Windows 8.1 a desítky mi v práci zatím nevnutili, i když už se snažili (prostě přišel nový notebook s předinstalovanýma desítkama, já jim ho poslal zpět s tím, že až budu chtít nový notebook, řeknu si, ať na mě v tomhle klidně šetřej a daj ho někomu, kdo ho víc ocení).
Sekurita - to jsem řešil v podstatě výše. Plus některé projekty mají pravidelné bezpečnostní audity, kde nějakej bezpečnostní pičmuda pustí nějaký udělátko, to mu vysype kopec špatných věcí a zdůvodňuj, nebo oprav. Obvykle se řekne: to jsem vám už zdůvodňoval desetkrát, ptáte se pořád na to samý. Aha, pardon. A příště zase. Jak u blbejch na dvorečku.
Požadavky na dovolenou sice zadáváme jen do jednoho systému, ale i tak - do Excelu se dělají výkazy, pohotovosti a tak, nebere to z docházky
. Docházka má jeden systém, vykazování činností jinej systém, pohotovosti další systém - nejsou zjevně lidi, který by to sjednotili do jednoho smysluplnýho celku. Ani nechci vědět, s čím dělá mzdová účtárna
. Příplatky za práci v noci nikdo neproplácí, takže to řešíme natahováním přesčasových hodin. Na hrubý pytel …
Klaudy u nás zatím moc nefrčí, ale postupně se to rozjíždí. Je to další mor, kterýmu se nevyhnem, spíš se divím, že už v tom nejsme dávno namočený až po prdou samel.
Noťas nemám špatnej, ale dneska už je to relativně plečka (Ivy Bridge dvoujádro/čtyřvlákno, 16 GB RAM, půl tera SSD). Na hromadu projektů mám extra virtuálku kvůli VPNce, aby se nemlátily různý VPN technologie a abych nepřišel o hlavní přístup do firemní sítě (jsou VPNky, co utnou všechno kolem, to fakt nechcete
). Naštětí je RAMky dost a jsem svého stroje administrátor. Jinak mám ale v práci kotel vlastní techniky, kterou si vypomáhám na řadě projektů - vlastní laby, virtuálky a další věci na učení se s tím, co mám dělat. Leccos jsem si očůral, abych měl snazší život, leccos jsem oj**al, s lecčím jsem se musel smířit.
Asi to není nikde super, ale tam, co dělám já, je to snesitelný. Ani plat neni špatnej, jen ty intervaly mezi by mohly bejt o dost kratší
.