Tahni. Ale fakt tahni.
Ja na davkach byl a pamatuju si, co za chovani jsem musel podstoupit. Zatimco na cikana si panicky netroufli. A jak po mne chteli kopii myho novyho kontraktu, "aby mne mohli odregistrovat"
A nebo jak se zaklekava, kdyz prijdou na kontrolu k nekomu, kdo ma bohuzel hezci auto, "ke kterymu poctivou praci nemohl dojit".
Nebo jak byla doba, kdy stat skutecne s maximalnim usilim oddaloval vraceni DPH co to slo, treba i vic nez na rok. Coz dle mne naplnuje definici slova "kradez"
Ja tady jen vidim na foru snahu chovat se jen a jen podle toho, co zakon skutecne muze vynutit, v ramci jen a jen nasich zajmu a ne nacpat tem parazitum vse, o co si troufnou rict. Protoze jejich fantazie nezna mezi.
Prehlizim par zmatenych jedincu na foru, ktery si mysli, ze proste ucetnictvi neni treba vest a doporucujou to ostatnim. Ti sem zabloudili z jineho vesmiru.
Teda zdůvodnit si plánované podvádění s daněmi tím, že nechcete platit "menšinám", je vcelku solidní chucpe... A silnice a chodníky a nemocnice a všechno ostatní ať platí - ostatní.
Jenom doufejte, že k vám karma bude milosrdná a nebudete jednou na těch dávkách sám (ale to vy ne, nejste žádná "menšina" a právě teď vyděláváte bambilion měsíčně v IT ). Někdy k tomu stačí docela malinko, třeba nedávat pozor na přechodu...