@filip: Už chápu, děkuji za upřesnění. Jestli se to skutečně využívá jen v těchto případech, tak to mi je k ničemu. Myslel jsem to spíše tak, jestli to nejde využít pro nějaký kouzelný fígl, jak nemít klíče v notebooku, ale na nějakém serveru, který bude sloužit jako nějaká brána k ostatním serverům. Podle mě by se to tak využít dalo, ale asi by to nemělo žádné bezpečnostní výhody, jen by se to zesložitilo, ale stejně kdo získá přístup do notebooku, ten automaticky získá i přístup k mezipočítači, takže ke všem počítačům. Forwarding tady žádný kouzelný vychytaný způsob použití nemá. Vyjma toho, že slouží jako brána počitačům, kteří nejsou připojeni do internetu. Už mám jasno co chci používat, přegeneruji klíč at ho mám s passphrase, začnu používat ssh-agenta a možná nějak vyřeším jako bonus šifrování disku v notebooku. Děkuji ti za poskytnuté informace.
@Michal ***eček: Cenzura příjmení mi přišla vtipná, je to pro tvoje bezpečí v rámci GDPR. :-) Já zase nechápu lidi, kteří si dovolují soudit co je pro koho srozumitelné apod. A tvrdit, že něco je srozumitelné pro všechny. To přece žádný rozumný člověk takhle nemůže tvrdit. Okoštuj svoji medicínu. Takový argumentační faily... :-)
Nutím tě za mě studovat dokumentaci? Dokumentace ti neřekne poznatky z praxe, ta ti řekne jak s tím pracovat a jak to funguje, ale už ne to pro koho je to vhodné, proč t v jakém případě nepoužívat, jakou s tím mají zkušenost samotní uživatelé. Budu ji hodiny číst, už tuplem tam polovinu nepochopím, a stejně se nedozvěděl na co se ptám. Nejsem takovej bourák jako ty, který všude byl, a od všeho má klíče. Až se budu ptát jak přidat klíč do agenta, tak měj chytrý kecy, jinak si to prosím odpusť.
Nejlepší jsou lidi, co si arogantně myslí, že když oni něčemu po letech praxe rozumí, že je to easy věc a všichni ostatní co tu dovednost/znalost ještě nemají vypilovanou, jsou neschopní pitomci.
Teď budu litovat, že jsem tě neodignoroval, akorát na to budeš hloupě reagovat a spamovat vlákno. Jen pochop, že do toho co dělají ostatní ti nic není pokud je to legální i kdybych se ptal na to co je to linux a jestli je pro mě vhodný, ty nemáš právo mi říkat a co se můžu ptát a na co ne, máš právo tak maximálně nedělat chytrého, nespamovat a držet pec. :-)