Díky moc za všechny rady. Nakonec se zadařilo.
TestDiskem jsem to projížděl tak dlouho (jo, lepší stroj dělá divy co se týče rychlosti hledání), že se mi nahromadilo spousta potenciálních oddílů a jen jsem projížděl soubory na nich(zkratka "p" ze seznamu nalezených oddílů - ale musí být správně souřadnice počátku, jinak testdisk spadne) až jsem našel dva použitelné oddíly (co se tvářily jako ztracený "/home") Jeden zpřístupnil adresáře jen některých uživatelů, druhý zase jen toho, co jsem hledal (skoro magie). Lišili se jen v "konci" oddílu - překrývaly se, ale začátek měly stejný. Tak jsem ho pro jistotu roztáhl do konce extended resp. disku, ale ostatní uživatele jsem stejně nenašel. Čert je vem
Zápis do tabulky a na první pohled funkčnost ok - ale těžko říct, testdisk ukazuje i smazané soubory. Zbytek hledat nebudu, alespoň si užiju čistou instalaci
Btw. jel jsem na originálních datech, nebylo kam poslat 200GB dd
Na druhém větším disku mám týden starou zálohu - jo, zálohuju, ale týden je hodně dlouhá doba.
Btw2. K chybám fsck: opravdu to byl nejspíš špatný začátek, co jsem prvně zkoušel se zaokrouhlilo (čiže 5737,1,1) ale nakonec je to (5737,52,12).
(Btw3. PhotoRec jsem zkoušel už předtím, ale to by mě dřív kleplo, než bych prošel všechny ty anonymní neroztříděné soubory)
Ještě jednou díky.