Jeden problem vidim v tom, ze bezoecnostni ci jine bugfix aktualizace nejsou oddeleny od akrualizace funkci a gui. Toto je pro me velky problem. Od aktualizaci androidu, pres widle po sw v televizi. Ted opravdu nechci prudit, ale ona i ta linuxova distrubuce vas casem donuti k updatu "vseho" a s tim prijede i nove gui.
Druha vec je vnucovani updatu. Uz snad neexistuje sw na widle, ktery by mel v menu moznost to vypnout. Musi se delat konfiguraky (mozilla), lezt do registru (ownCloud) nebo do policies (samotne widle).
Vnimani casu se s vekem meni, stejne jako zivotni priority a schopnost uceni. Je mi 40, rok neni zadna doba, ridim vyvoj casti ruznych vetsich sw systemu, hodil sem si na krk 100 let starou vilu a 30 let stary auta, rad jezdim na kole, chodim po horach, lyzuju, plavu, ctu nebo posloucham knihy.
Prijde mi plodnejsi a zabavnejsi udelat si policku nebo vymenit vodni pumpu, nez resit, kam se po upgradu presunulo to a to menu atd. O pripadnych chybach ani nemluve.
Kdyz mi bylo 20, tak sem sw menil co chvila, pul roku mi prislo jako vecnost a casu jsem mel more.
Kdyz vam slack po kazde aktualizaci zmizi ze system traye, takze netusite, ze vam uz tyden lidi pisou a kdyz zjistite, ze bug existuje uz 2 roky a kdyz nenajdete moznost, jak aktualizace vypnout, tak vase duvera v tento pristup nevzrusta.
Aktualizuju, kdyz mam cas a naopak radeji vetsi balik, ktery zkusim trena na ntb a kdyz je to ok, tak udelam desktop. Ano, muze se to pidelat jinak, ale aspon nejaky test.
Muj aktualizacni manifest tedy zni:
Oddelit gui a funkce od bugu a bezpecnosti.
Mit moznost SNADNO aktualizace ZCELA vypnout.
To prvni je tezsi, to druhe je snad prace pro programatora na den.