Lenovo Thinkpad vs Dell Latitude pro vývojáře

ZAJDAN

• 2 087
    • Zobrazit profil
Re:Lenovo Thinkpad vs Dell Latitude pro vývojáře
« Odpověď #30 kdy: 01. 04. 2021, 22:34:05 »
Kam ten svět spěje! Už ani počítač si někteří neumí vybrat. :(
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

k3dAR

• 3 055
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 02. 04. 2021, 02:25:46 »
A naco je vlastne dobry ten trackpoint ? Je to na nieco uzitocne ?
[...] uz trackpoint nema, tak sa rozhodujem ci nekupit radsej ten aj ked je o nieco drahsi.
Trackpoint je na ovladani ukazatele mysi, s middle button i na skrolovani, je to proste jine vstupni zarizeni nez touchpad ci mys, ja pouzivam primarne TrackPoint a NB bez nej bych pouzivat nechtel ;-) naopak vypinam si Touchpad...

Nemyslim si ze by byl duvod se bat ze nesezenes "vykousle" klavesy, ani to ze o nej pri psani budes zavadet, nicmene ne kazdemu samozrejme TrackPoint vyhovuje, tak si ho proste vypne v BIOSu ci nastaveni OS...

« Odpověď #32 kdy: 02. 04. 2021, 09:33:40 »
A naco je vlastne dobry ten trackpoint ? Je to na nieco uzitocne ?
[...] uz trackpoint nema, tak sa rozhodujem ci nekupit radsej ten aj ked je o nieco drahsi.
Trackpoint je na ovladani ukazatele mysi, s middle button i na skrolovani, je to proste jine vstupni zarizeni nez touchpad ci mys, ja pouzivam primarne TrackPoint a NB bez nej bych pouzivat nechtel ;-) naopak vypinam si Touchpad...

Nemyslim si ze by byl duvod se bat ze nesezenes "vykousle" klavesy, ani to ze o nej pri psani budes zavadet, nicmene ne kazdemu samozrejme TrackPoint vyhovuje, tak si ho proste vypne v BIOSu ci nastaveni OS...

Na to bych ti rekl, ze minimalne na X220 byl ten touchpad fakt nic moc, a za vypnuti si zaslouzil :-) Jinak Dell Latitude jsou nove bez trackpointu. Jsem zvedavy jestli s dnesnimi modernimi touchpady se ten trackpoint jeste udrzi., protoze treba macbooky maji touchpad velky a presny jako ziletka.

FKoudelka

« Odpověď #33 kdy: 02. 04. 2021, 10:54:34 »
My 5 cents: Teď jsem si kupoval NB a nakonec jsem vybral tohle : https://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-p15v-gen-1-cerna/311851/produkt
Sice jsem chtěl T15 s i7, tohle má dobrej i5, ale T15 bude dostupný až koncem června a navíc mám obavu, že cena půjde nahoru.
Pro pana x: ano novej

alex6bbc

• 1 674
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 02. 04. 2021, 10:58:45 »
My 5 cents: Teď jsem si kupoval NB a nakonec jsem vybral tohle : https://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-p15v-gen-1-cerna/311851/produkt
Sice jsem chtěl T15 s i7, tohle má dobrej i5, ale T15 bude dostupný až koncem června a navíc mám obavu, že cena půjde nahoru.
Pro pana x: ano novej

vzhledove je to lenovo pekne, ale nevybral bych si ho, ma jen 4 jadra a jen 512GB ssd.

« Odpověď #35 kdy: 02. 04. 2021, 21:21:26 »
Jenom abychom se trošku posunuli, jaké máš, registrovaný123, přesnější požadavky na výkon? On tu totiž každý přidá svou subjektivní trošku do mlýna, což ale dává vzniknout absurdním kombinacím jako: doporučíme malý ultrabook a zároveň 15'' workstation.

Docela dobře funguje heuristika: vyšší řady jsou lepší. Vyšší modely od Dellu, HP, Lenova nebo Fujitsu mají třeba lepší displeje, lépe udělanou mechaniku, klávesnici atp. Dell začal dělat ultrabook z řady Precision, HP má svého konkurenta v řadě Z-Book (Create) a Lenovo má X1 Extreme nebo P1. Pokud nevadí trošku cihličkovější tvar, je ve stejných řadách na výběr i plnohodnotná pracovní stanice s quadrem. Pak lze případně naložit podmínky na touchpad a/nebo trackpoint. Pokud jsou tyto řady přes rozpočet nebo zbytečné, můžeme začít hledat nějaké kompromisy. (A pak jsou lidé, pro něž je jakýkoliv výrobek na trhu kompromis. Třeba kvůli docku. Nebo kvůli baterkám, které nelze měnit, nebo kvůli přiletovaným RAMkám...)

alex6bbc

• 1 674
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 02. 04. 2021, 21:59:57 »
existuje pro vyvojare lepsi heuristika (vyberove pravdidlo) nez brutalni vykon?!
jo zene jsem koupil tenky notebook, grafikovi notebook se skvelym displejem, jako vyvojar chci hlavne cpu, ram, ssd.