Prodám PC Fujitsu - Intel Core 2 Duo

IvanID

• 126
    • Zobrazit profil
Prodám PC Fujitsu - Intel Core 2 Duo
« kdy: 29. 03. 2021, 15:18:02 »
Dobrý den,

nabízím PC Fujitsu (midi tower Esprimo P (D2312-A2) a desktop Esprimo E5730 (D2824-A1)). V PC je dedikovaná grafická karta s DVI výstupem, dedikovaná zvuková karta SoundBlaster 5.1, WiFi a BT dongle. RAM je 8GB. Na SSD disk 120GB je instalován Windows 10 (aktuální instalace se stažením update).

IMHO asi použitelné jako třetí počítač v domácnosti pro I. stupeň školy - zpracování textů, tabulek, prezentací v Libre Office a procházení Internetu. DOS hry z osmdesátek také poběží - Betrayal at Krondor :)

cena 1000,- za kus

Pokud máte dotaz neváhejte, prosím, napsat email. Po domluvě je k dispozici i LCD monitor Fujitsu, klávesnice a myš.

Vzhledem k rozměrům je vhodné osobní předání v oblasti Praha 8 - Kobyliské náměstí.

Kontakt nejlépe přes email nebo iMessage ivan.doubrava@icloud.com, na telefonu 721 803 016 nejsem v každém okamžiku k zastižení.

Re:Prodám PC Fujitsu - Intel Core 2 Duo
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2021, 16:00:46 »
Elektro-odpad, je to ten cerveny kontejner.

k3dAR

• 3 064
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2021, 18:44:41 »
Elektro-odpad, je to ten cerveny kontejner.
Nesmysl, s C2D + 8GB RAM + 120GB SSD je to porad v pohode pouzitelne, vicemene presne na to co psal...

Jimmyx

• 173
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29. 03. 2021, 20:59:10 »
8GB RAM a SSD dost pomůže, kancelářská práce je bez problémů, ale dnešní internet na C2D už dost drhne. Nakonec se zatím všechno zobrazí, ale je cítit že se většina internetových stránek už na takovém stroji dost vleče.

Na druhou stranu nějaké použitelnější a modernější repasy stojí minimálně cca 3500 Kč, takže cena je asi ok. Jen je otázka kolik lidí potřebuje počítač a nemůže za něj dát těch 3500-5000 Kč za výrazně mladší repas.

IvanID

• 126
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29. 03. 2021, 21:26:47 »
Zdravím,

jj ono je to opravdu hodně na hraně zda ten červený kontejner nebo to může někomu ještě posloužit. Ale za zeptání a zkoušku nabídky nic nedám. Někomu se můžou hodit byť jen součástky.

Internet je použitelný při odpovídajícím filtrování reklamního balastu - moje zkušenost s Operou je v tomto směru docela dobrá. A Windows 10 není povinné na stroji ponechat - vhodně konfigurovaný Linux může také udělat dobrou službu.

Pokud by pomohlo, že k PC přidám i LCD monitor tak dejte vědět. A je k tomu i web kamera Logitech a jako opravdové retro DVD multimechanika ;) a naopak jako High-tech to má čtečku čipových karet pro eObčanku.

S přáním pěkného večera
« Poslední změna: 29. 03. 2021, 21:32:09 od IvanID »

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30. 03. 2021, 06:28:53 »
Já doma používám starý ThinkPad T500, mobilní C2D (nevím teď přesný typ), 8GB RAM a 128GB SSD. Desítky na tom teda neprovozuji, ale mám na tom Kubuntu a s tím je to krásně svižné, i na internet (ale chce to blokátor reklam, tím se pošetří nějaký ten výkon). Používám jej, když potřebuju mobilně po bytě pracovat na článcích :-) I nějaké to YouTube video v menším rozlišení zvládne. Jen baterii už nemá, ta to úplně vzdala, a nechce se mi do něj investovat, pohybuju se většinou okolo zásuvek.

Takže určitě se ještě C2D dá použít, ale člověk musí počítat s limity.

Lepší než 10" netbook s Atomem, co taky doma mám. I když je to už dvoujádrový model, je ten in-order drek pomalý. Je mi to líto vyhodit, když funguje, ale absolutně nemám představu, k čemu ho použít (radši beru do ruky ten ThinkPad), prodejný to není, tak to jen leží v šuplíku.

« Odpověď #6 kdy: 30. 03. 2021, 08:19:42 »
ajne: Došel jsem k podobným závěrům :). Tyhle staré stroje jsou ještě na internet použitelné, ale třeba u toho youtube už to začíná drhnout, nebo to vyloženě dře - podle daného CPU. Jinak baterka se dá zrepasovat (téměř) zadarmo. Pokud si najdeš jeden volný večer a máš po ruce pár vyřazených baterek z notebooků s dostatečným počtem aspoň trochu slušných článků, tak se to dá. Sám jsem takhle před pár lety repasoval prakticky mrtvou baterku do EEE a fungovalo to slušně. Jen pro něj taky jaksi už nemám využití (a to je bohužel ještě jen 32bit jednojádro s HT :-/) a taky je mi líto ho vyhodit, když to je jinak plně funkční stroj :D.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #7 kdy: 30. 03. 2021, 08:40:53 »
Je v tom 8GB RAM a 120GB SSD, to samo má (by pro mě mělo, protože tu mám Phenom II X4, kterému by tyhle díly nevadily :) ) hodnotu 1000 Kč. Navíc je v ceně zbytek počítače a licence k OS. Je to už kus historie, ale za tu cenu to pořád může někomu sloužit, takže podle mě elektro odpad - červený kontejner - zatím ne.