Videohovor s automatickým přepisem titulků v češtině

Dobrý den

Potřebuji doporučit program nebo službu umožnující přenos videa, zvuku a zároveň automatický přepis do textu(titulků).
Prošel jsem hlavní velké hráče zoom,skype, teams, meets. U všech tato služba funguje dobře, ale pouze v angličtině a dalších významných jazycích.

Návody které jsem našel na zoom nefungují, nebo vyžadují zvláštní licenci a konfiguraci každého hovoru. Potřebuji to dědovi nastavit, aby když mu bude volat kdokoli tak ten přepis bude automaticky fungovat.

Děkuji za tipy

Re:Videohovor s automatickým přepisem titulků v češtině
« Odpověď #1 kdy: 17. 03. 2021, 12:53:29 »
Neslo by to obejit tak, ze to audio separatne nahrajes do souboru / pipenes / .. a prozenes to konverznim programem nekde mimo samotny konverzacni software?

« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2021, 13:31:36 »
Ano to by zcela určitě šlo. Některé návody pro zoom vedou k tomuto řešení, ale návody jsou zastaralé.

https://webcaptioner.com/ převod do textu funguje velmi dobře, ale nepodařilo se mi to integrovat do existujících programů. Ale možná dělám něco špatně.

Nicméně je to nevhodné, cílem je aby dědovi mohli volat snadno i netechnicky zdatní příbuzní a z různých platforem.

Proto ideálně hledám existující řešení, kde bude stačit instalovat aplikaci na zařízení, protože přepis zvuku do textu existuje a vlastně nerozumím, že nikdo takovou službu s voláním neposkytuje.

« Odpověď #3 kdy: 17. 03. 2021, 13:58:44 »
Obecne take existuji celkem propracovane integrace pro "neslysici, slepe etc.". Timto smerem by to take mohlo jit. Minimalne to 100% existuje pro mobilni telefony. 'Live transcribe', 'AVA'. Taze s volanim by urcite nemel mit zadny problem.

FKoudelka

« Odpověď #4 kdy: 17. 03. 2021, 17:58:45 »
Já teď nevím přesně , ale Cisco nedávno ohlásilo pro letošek podporu češtiny pro přepis či dokonce online překlad pro webex ,zkusím najít tu prezentaci.