Představujete si to tak, že ten task nasadím jen na jednom node a on se sám distribuuje (tedy musí se přenést spustitelná podoba) anebo tak, že jsou nasazené na všech nodech (už tam je spustitelná podoba) a distribuuje se jen to vykonání?
Tak predstavit si umim ledasco
Postavil jsem robota nad ESP32 a stvalo me, jak dlouho trva OTA uprage firmwaru. Tak jsem tam udelal uplne jednoduchoucky virtualni stroj s par instrukcemi a upgrade timpadem prenasel jenom par desitek bytu. Tady by se to dalo udelat stejne, kdyby clovek chtel. Minimalisticka implementace CSP by vyzadovala jenom par instrukci, takze "virtualni stroj" by byl jeden switch s nekolika malo kejsy
A zrovna u toho blikání jak synchronizovat čas (asi bychom chtěli, aby to blikalo alespoň přibližně ve správném itervalu)?
Tak pokud mam vyreseny komunikacni kanal, je synchronizace casu (s nejakou rozumnou presnosti) uz jenom snadna skolni uloha
Přiznám se, že CSP neznám, ale podle popisu na wikipedii je to přesně to, co by se mi líbilo. IMHO divné že to už neexistuje (nebo existuje?).
Tak on ma RDa v principu pravdu, ze to striktne vzato neni potreba. Synchronizaci blikani po CAN busu si muzu napsat i natvrdo v C a bude to efektivnejsi, zejo...
Mne to prijde zajimavy ciste z "vyzkumnych", sebevzdelavacich a sebe-potesujicich duvodu