Arduino inšpirácia

Arduino inšpirácia
« kdy: 11. 03. 2021, 20:42:46 »
Keďže tu máme kovídek a s ním aj veľa volného času, rozhodol som sa, že sa niečo nové naučím. Práve sa zoznamujem s arduinom a som ním veľmi príjemne prekvapený. Neskôr plánujem vyskúšať aj iné microcontrollery ako: BBC Micro Bit alebo Raspberry Pi Pico

Kúpil som si k arduinu niekoľko stavebníc a starter packov. Mám rôzne a súčiastky od výmyslu sveta, senzory, displeje ledky, wifi modul mikrofóny vysielače prijímače atď. A skúšam si príklady čo boli na CD aby som vedel, čo všetko sa s tým dá vlastne robiť.

Rád by som si ale naprogramoval nejakú reálnu aplikáciu s využitím microcontrollera (a C++). Nemáte náhdou nejaké nápady? Alebo načo ste vy využili arduino?

Ja mám zatiaľ len jeden nápad:

Urobiť si hardwarovú crypto peňaženku s malým dotykovým displejopm. A podporou viacerých kryptomien.

PS ospravedlňujem sa za horšiu gramatiku, spal som len 2 hodiny

_Jenda

• 1 344
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
Re:Arduino inšpirácia
« Odpověď #1 kdy: 11. 03. 2021, 22:03:11 »
Postav polysomnograf.

« Odpověď #2 kdy: 12. 03. 2021, 21:07:16 »
Vzhledem k tomu, ze k Arduinu sezenes hotove knihovny pro uplne vsechno, vysel bych spis z toho, jaka oblast te nejvic zajima a bavi. Ja jsem si treba dost vyhral se vsim moznym kolem pestovani (automatizace zalivani, sviceni, hydroponie, ...), ale daji se stavet roboti, letadla, daji se delat low power sensory posilajici data na velke vzdalenosti (LoRa), suprove se da vyhrat s domaci automatizaci. Moznosti jsou doslova nekonecne, takze se spis koukni kolem sebe, co te nejvic bavi, a pak si vymysli, co by se na tom dalo zautomatizovat nebo inovovat, vylepsit. I kdyby se to dalo treba za petistovku koupit, daleko vic cool je si to za 450Kc vyrobit :)

Idris

• 2 285
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12. 03. 2021, 21:29:42 »
Co třeba endoskop? :) (viz zprávička na hlavní straně)

« Odpověď #4 kdy: 12. 03. 2021, 22:29:11 »

« Odpověď #5 kdy: 13. 03. 2021, 00:54:17 »
ďakuejm Vám za tipy chlapci... aj za odkaz.