Android Chrome - nepříjemný reload stránky při přepnutí / odemknutí

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
Nazdar, vadí mi hodně v prochlížeči chrome v androidu(9) jedna věc, když mám puštěno přehrávání videostreamu (pořadu, youtube, nejspíš i podcastú. Když se přepnu do jiné aplikace nebo zamknu(omylem) klávesnici("pohotovostní režim"?)  ale s vyjímkou timeoutu automatického zámku kdy kupodivu to zůstane bez reloadu , na plochu  a pak zpátky, stane se věc která mě šíleně vytočí:stránka se zastaví a po přepnutí zpět do prohlížeče se reloadne

Děje se to i když si daný video prvkek "dám na celou obrazovku" : po minimalizaci je vše OK, video hraje mohu spustit aplikaci.

Taky se semi stalo to,, že po zamknutí obrazovky a odemčení se mi přímo v tom obdélníčku najednou ukázal horní okraj chromu (Tlačítko domečku, tlačítko indikátor https, "1" v obdélníku a vertikální trojtečka na prvním řádku, pod tím progressbar a pod tím bílá plocha - plocha stránky)

Tak když video je na celé obrazovce a je pauznuté, tak vždy dojde k zastavení (a následně k reloadu). Ale jakou do má do psích kulí logiku, když tedy video minimalizují , když hraje a následně dám pauzu přes "menu notifikací" – pak k zastavení nedojde. 

Teď se to ale zase zastavilo - když jsem si video pauznul a obrazovka zastavila. Je to fakt nekonzistentní.!

Pak by mě zajímal jeden detail: minimalizované video má šířku poloviny obrazovky, což je fakt nedostačující. Když ale na ten obdélníček kliknu, tak se dočasně zvětší skoro na celou šířku (i tak to není žádná hitparáda kvůli 16:9 nudlovitosti: asi 16/81 plochy) – to ale funguje jen proto, abych následně mohl druhým kliknutí na objevivší se bílý "terčík" přepnout do chromu na to fullscreen zobrazení videa , když kliknu jinam, zase se zmenší na půlku šířky ( takže z 16/81 na 4/81 ... 5% plochy obrazovky!!!)

Jak tedy donuti chromajzla na androjzlovi, aby běžící video, potažmo webstránky se "nezastavily" a po přepnutí zpět do chromu se nereloadovaly???  Ani u videa to není stoprocentní!!!
« Poslední změna: 03. 03. 2021, 20:40:47 od Hamparle »

k3dAR

• 3 123
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
pokud vim, tak Chrome to neumi, resp. zkusil sem OH Web Browser, Vivaldi, FOSS, Lightning, Firefox - ve vsech se to chova stejne, kdyz skocim do home, nebo uspim vypinacem, tak hudba prestane hrat, po navratu ale NEreloduje, jen je zapauzovano a staci tuknout na Play... pokud chces konkretne to YT aby hralo i kdyz vypnes LCD ci se prepnes do jineho programu ci home, tak NewPipe...

Mobilne prehliadace standardne neprehravaju na pozadi mobilne stranky youtubu. Bromite by to vsak mal vediet. Asi aj Brave ma niekde v nastaveniach schovanu tuto moznost. Pre Firefox a Kiwi zase existuje addon Video Background Play Fix. V novych verziach Firefoxu sa zrejme este treba pohrat s nastaveniami.

Reloadování záložek celkově je hlavní důvod proč pro mě byl nepoužitelný třeba Android Chrome přes EMUI Desktop (ačkoliv to prý dělalo miniaturní studio o pár číňanech ). Nevím jestli je to od té doby lepší. Jestli třeba DeX na tom není líp od začátku a nebo jestli to dělá pořád.  Člověk přepne záložku, pak se vrátí a stránka se reloaduje ... je to naprosto úžasné když člověk třeba potřebuje pracovat se skriptem/formulářem, který reloadnutí nepobere. Proto si říkám, že jestli v Chrome OS je plnohodnotný Chrome běžící i na ARM hardwaru, tak to musí být 100x lepší než mobilní chrome kdekoliv.

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
Tak to vyřešil firefox, funguje skvěle: po zamknutí vše pokračuje, , lze ovládat playback z notifikační roletky.

až na to bez přepínače "Stránky pro počítač" je tam nějaký bug s viewportem při zobrazení na celé obrazovce:
-okénko přehrávače lze (omezeně) posunovat i když je zvolena celá obrazovka.
-po minimalizaci  fullscreen okna na  plovoucí PIP okénka na plochu je vidět jen výřez videa. řekl bych horní levý roh - 50% šířky a výšky