Nazdar, vadí mi hodně v prochlížeči chrome v androidu(9) jedna věc, když mám puštěno přehrávání videostreamu (pořadu, youtube, nejspíš i podcastú. Když se přepnu do jiné aplikace nebo zamknu(omylem) klávesnici("pohotovostní režim"?) ale s vyjímkou timeoutu automatického zámku kdy kupodivu to zůstane bez reloadu , na plochu a pak zpátky, stane se věc která mě šíleně vytočí:stránka se zastaví a po přepnutí zpět do prohlížeče se reloadne
Děje se to i když si daný video prvkek "dám na celou obrazovku" : po minimalizaci je vše OK, video hraje mohu spustit aplikaci.
Taky se semi stalo to,, že po zamknutí obrazovky a odemčení se mi přímo v tom obdélníčku najednou ukázal horní okraj chromu (Tlačítko domečku, tlačítko indikátor https, "1" v obdélníku a vertikální trojtečka na prvním řádku, pod tím progressbar a pod tím bílá plocha - plocha stránky)
Tak když video je na celé obrazovce a je pauznuté, tak vždy dojde k zastavení (a následně k reloadu). Ale jakou do má do psích kulí logiku, když tedy video minimalizují , když hraje a následně dám pauzu přes "menu notifikací" – pak k zastavení nedojde.
Teď se to ale zase zastavilo - když jsem si video pauznul a obrazovka zastavila. Je to fakt nekonzistentní.!
Pak by mě zajímal jeden detail: minimalizované video má šířku poloviny obrazovky, což je fakt nedostačující. Když ale na ten obdélníček kliknu, tak se dočasně zvětší skoro na celou šířku (i tak to není žádná hitparáda kvůli 16:9 nudlovitosti: asi 16/81 plochy) – to ale funguje jen proto, abych následně mohl druhým kliknutí na objevivší se bílý "terčík" přepnout do chromu na to fullscreen zobrazení videa , když kliknu jinam, zase se zmenší na půlku šířky ( takže z 16/81 na 4/81 ... 5% plochy obrazovky!!!)
Jak tedy donuti chromajzla na androjzlovi, aby běžící video, potažmo webstránky se "nezastavily" a po přepnutí zpět do chromu se nereloadovaly??? Ani u videa to není stoprocentní!!!