USB zařízení se někdy chová jako CD

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
USB zařízení se někdy chová jako CD
« kdy: 09. 03. 2021, 23:55:36 »
Zdravím, mám wifi kartu do USB. Má tu debilní vlastnost, že po prvním připojení se hlásí jako CDROM . Když se vysune, objeví se konečně to pravé zařízení.

Jak je ale možné,
- že na jednom stroji (kde jsou už drivery ) po zasunutí do USB portu se pokaždé jeví jako CDROM zařízení je nutné ho pokaždé ejectovat?
- že na druhém stroji (kde jsou už taky drivery ) po zasunutí do USB portu rovnou hlásí jako wifi karta.

Jde o stroje Windows 7, 8.

Jak je to možné? Co to ovlivňuje, že se to chová jinak? Nějaká magie v "driverech / USB LowerFilters"? Sice nevím co to je, ale občas se to technických článeků zmiňuje (spolu s UpperFilters). Souvisí s tím také nějak WinUSB/LibUSB?

Na linuxu  se to řeší pokud vím přes usbmodeswitch a udev pravidla. (BTW existuje pro linux.distribuci nějaký GUI
  přívětivý manager těchto takto obskurně navrhnutých zařízení, který udržuje jejich seznam a co se s nimi má udělat (nějaká akce typu Eject, ale myslím, že kreativní designéři cetek, pseudomodemů, jsou schopni vymyslet něco proprietárního.)?
« Poslední změna: 10. 03. 2021, 09:06:34 od Petr Krčmář »

Re:USB zařízení alá "CDROM DRIVER" jen na jednom OS
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2021, 08:28:39 »
Hoďte kartu do kontejneru a přestaňte zde pokládat stále hloupější a hloupější dotazy.

Děkujeme.

Re:USB zařízení alá "CDROM DRIVER" jen na jednom OS
« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2021, 08:45:23 »
Já bych si dovolil malou korektorskou vsuvku - nepíše se "alá" ani nic podobného, ale "à la".  ;)

RDa

• 2 911
    • Zobrazit profil
Re:USB zařízení se někdy chová jako CD
« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2021, 09:58:42 »
To bude nejaky bastl typu LTE/WIFI s integrovanymi driverami ne? Tam to usb bude emulovany mikrocipem a klidne to muze mit splasenej firmware ktery se pokazde tvari nejak nahodne :-)

Ad tvoje stupidni dotazy - proc nikdy nezminujes konkretni vyrobce/model zarizeni?
Uz by ses mel naucit, ze na genericke otazky nelze odpovedet.

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2021, 10:19:17 »
Tam to usb bude emulovany mikrocipem a klidne to muze mit splasenej firmware ktery se pokazde tvari nejak nahodne :-)
Podla mna to bude problem s drivermi. Po pripojeni sa asi defaultne tvari ako usbcdrom, ale ak u nainstalovane ovladace, tak tie ho mozu prepinat do rezimu wifi.

PanVP

« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2021, 10:24:36 »
USB rozhraní umožňuje několik věcí, například se tvářit jako víc zařízení.

Tedy, mohu vzít běžný flashdisk (ale nemusí to být storage, umí to USB obecně) a říct, že tahle část bude emulovat CD a po zasunutí této USB flashky se objeví USB flashka a "CD writeonly" partice.

Doplním, že nastavit to/editovat to/ lze pouze z Windows a jen toolem od výrobce řadiče.

Mohl bych to rozepsat, lépe popsat, odkázat vás na zdroje, ale než bych dopsal příspěvek, zase by mě to odhlásilo, takže si ať vám to najde Krčmi...

PanVP

« Odpověď #6 kdy: 10. 03. 2021, 10:32:01 »
Ty editační tooly vypadají nějak takhle:

https://flashboot.ru/uploads/images/files/2013/04/18/smi_sm340_test_f0609_97a_1000.png

Pokud jsem se sekl a hodil link na Tool, co s tím nemá nic společného, tak si vys**chněte oko, už je to déle, co jsem to měl v ruce.

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 14. 03. 2021, 19:22:56 »

Pokud jsem se sekl a hodil link na Tool, co s tím nemá nic společného, tak si vys**chněte oko, už je to déle, co jsem to měl v ruce.
něcím podobným jsem se kdysi snažil opravit nějakou lexar flashku co nějak přestala fungovat nebo se jí zkrátila kapacita na půl... Myslím že na to funguje jen na flashky