Danění příjmů podle IR35

Danění příjmů podle IR35
« kdy: 04. 03. 2021, 08:50:33 »
Sdileni nejake zkusenosti a skutecneho chapani problematiky by nepochybne  pomohlo vice lidem nez jen mne.

muj pohled na vec:
Takze pokud je role inside IR35, stejne by se to nemelo  vztahovat na lidi, co nejsou UK tax resident...  Pokud clovek nestravi v dane zemi vice nez 50% dni, tak musi zustat danovym rezidentem v rodne zemi.. To je pro tenhle rok uz pro lidi pracujici z Cech garantovano, kdyz je vsechno remote od zacatku roku.

Od jiste velikosti firmy za dane  IR35 roli nese zodpovednost firma, coz minimalizuje jejich ochotu si cimkoli komlikovat zivot a ceske ucetni jsou posledni, kdo tomuhle rozumi.

Ovsem to EU OSVC cloveka privadi do situace, kdy se o jeho prubezne dane od pocatku uchazeji dve zeme. Oba financaky nepatri k tem nejpruznejsim.
Se bojim, ze oba budou vymahat prubezne dane a zalohy s tim, ze na konci roku si clovek muze pozadat o vratku.

Navic jak to chapu, u IR35 se moznost odecist si naklady je znacne minimalizovana.
Asi tomu spis nerozumim vubec.
« Poslední změna: 04. 03. 2021, 09:10:42 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 822
    • Zobrazit profil
Re:Danění příjmů podle IR35
« Odpověď #1 kdy: 04. 03. 2021, 10:01:38 »
Tak kdyz delas na svarc a jeste v cizi zemi..  predpokladam ze mas adekvatni vydelek, abys nemusel hledat mezinarodni pravni rady na linuxovem foru :)

Re:Danění příjmů podle IR35
« Odpověď #2 kdy: 04. 03. 2021, 11:22:12 »
Nevim o lepsim zdroji informaci, ktere jsou relevantni pro ceske freelancery. Ale pokud mi reknes o lepsim miste, tak rad potahnu tam.

Ptam se na rootu, a dnes uz akceptuji, ze 20% odpovedi vzdycky bude jako.., no jako ta tvoje...

Ale 10% bude mimoradne hodnotnych odpovedi, ktere mi pomohou. A dekuji a jsem skutecne vdecen za ty vsechny minule a budouci.

Tak kdyz delas na svarc a jeste v cizi zemi..  predpokladam ze mas adekvatni vydelek, abys nemusel hledat mezinarodni pravni rady na linuxovem foru :)