Ahoj,
chci se zeptat zdejsich chytrych hlav, jak spravne pouzivat sshfs k pristupu na sharovany fs.
1) Kdyz mountnu sshfs a zadam spatny heslo, nic mi to nerekne ale mount se vytvori.. a jde potom odmountovat jenom jako root.
filip@fujitsu:~$ sshfs archive@172.x.y.z:/pool0/archive archive/
Neexistuje neco co by bylo vic user friendly, aby to aspon napsalo ze se to prihlasilo nebo co se deje, protoze takhle ted sice vidim mount:
archive@172.x.y.z:/pool0/archive on /home/filip/archive type fuse.sshfs (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1000,group_id=1000)
2) ale nevim jak takovej mount dal ovladat, zjistit connection status, nejakej zapisovej buffer apod ? jediny co umim je odmountovat a pri tom musim byt root, coz je taky divny kdyz mount udelal uzivatel
3) Kdyz je vse OK, zadam spravny heslo, pripoji se mi FS a pracuju s nim. Nakopiruju do nej soubory, ktery se zacnou na pozadi uploadovat na server - jak zjistim ze je vse syncle a muzu odpojit laptop od wifi a jit pryc?
4) dalsi vec jsou reconnecty, ktery mi nefungujou ani s reconnect,delay_connect,ConnectTimeout=5,ServerAliveInterval=5, ruzne se to odpojuje, IOerror, zustane to viset, musim udelat unmount, a novej mount
Jestli mate nekdo sshfs realne zmaknuty ze se da pouzivat budu moc rad za jakykoliv rady, jinak budu muset asi nainstalovat sambu :/
Diky,
Filip