Já jsem spokojený se zmíněnou SteelCase Please. Do doby, než jsem ji vyzkoušel v práci, bych asi za ní tolik peněz nedal, ale nakonec jsem si ji koupil i domů. Snad jediné výtky, co bych k ní měl, jsou problém s praskající opěrkou v horní části (kvůli opdružení jsou tam dvě části spojené plastem a tam to praskalo, ale zase někde jsem slyšel, že u těch současných už to nějak vychytali) - ale stačí se o ni shora neopírat - myšleno svisle. Další detail je, že s mojí poněkud méně robustní postavou je celkem široká, takže nemůžu mít lokty tak blízko těla, jak bych chtěl, ale fungovat se s tím dá (trošku tomu pomohly 4D područky, tj. područky stavitelné vertikálně/podélně/do stran plus pootočení kolem svislé osy). A poslední detail je sedák mírně se svažující dopředu, takže občas, hlavně když nesedím úplně jak bych měl, mám tendenci po čase trošku sjíždět.
Na druhou stranu je ta židle super v tom, že i přes tvrdý sedák a zádovou opěrku se na ní nesedí vůbec špatně a (mě) z ní nebolí záda, dá se hodně dobře nastavit v mnoha ohledech a na rozdíl od asi většiny ostatních židlí má unikátně řešenou podporu v bederní části.
Kdyby sis chtěl ještě trochu počíst, tak tady je recenze, na kterou jsem kdysi narazil:
https://blog.szynalski.com/2017/09/review-steelcase-please/