Brno a počítačový pravěk

Bobous

Brno a počítačový pravěk
« kdy: 09. 06. 2011, 12:34:24 »
Brno, Královo-pole, Purkyňova 45, detašované pracoviště Agrodatu. Koncem osmdesátých let jsem tam byl jakožto středoškolák na školní praxi. V podzemním patře byl sál s EC, v nadzemní části budovy byly osmibitové robotrony vybavené CP/M a Turbo Pascalem 1 na kterých zopár vývojářů vytvářelo PC-FAND (řekl bych, že na svou dobu velmi slušný relační databázový systém) a taky, jak jsem si ráčil všimnout, občas nějaké ty hry, zřejmě podle momentální nálady. ;-)
Dotaz - netušíte čirou náhodou někdo, jaký konkrétní typ EC a v jaké konfiguraci tam tankrát byl nainstalovaný? Předem díky za případnou odpověď z ranku "nostalgie". :-)
« Poslední změna: 10. 06. 2011, 09:08:01 od Petr Krčmář »

JmJ

• 323
    • Zobrazit profil
Re: Dotaz na znalce Brna a počítačového pravěku. :-)
« Odpověď #1 kdy: 09. 06. 2011, 13:18:42 »
Asi to vubec nepomuze, ale muj otec pracoval v jine pobocce Agrodatu a meli podle jeho slov stroj, ktery byl kopii stroje od firmy Bull Gamma. Podle webu pana profesora Kucery z FI MUNI http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pv109/sl4.htm jde o pocitac Tesla 200. Jestli mel i oznaceni EC xyz, to sem z toho na prvni sup nevycetl. Ale pan profesor by to mohl vedet, mozna mu zkusit napsat ;-)

Bobous

Re: Brno a počítačový pravěk
« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2011, 15:32:18 »
to JmJ: Díky za odpověď, ale bylo tam EC sovětské výroby. Tím jsem si téměř jistý.