Hoj, uz jsem pomalu v koncich, lovim ve zdrojacich te silenosti, co v canonialu vymysleli a nemuzu se dobrat, jak mit konfiguraci tak, aby se na realnem zeleze proslo vse jak ma. Navody na netu jsou rozdilne, trebas v 'users' nekdo ma hoodnoy jako indexy, nekdo jako list (list je spravne) a podobne. Nakonec jsem dosel do stavu, kdy konfig nejak sezere nicmene zastavi se s chybou "no identity data provided". Uz si tim nekdo prosel ?
Aktualne mame upravenej boot config, v kernelu autoinstall ds=nocloud;s=/cdrom/data/ a v data na mam user-data a meta-data. User-data vypadaji:
#cloud-config
autoinstall:
version: 1
identity:
hostname: huehue
password: '$6$exDY1mhS4KUYCE/2$zmn9ToZwTKLhCw.b4/b.ZRTIZM30JZ4QrOQ2aOXJ8yk96xpcCof0kxKwuX1kqLG/ygbJ1f8wxED22bTL4F46P0'
username: ubuntu1
locale: en_US
keyboard:
layout: en
network:
network:
version: 2
ethernets:
eth0:
dhcp4: yes
refresh-installer:
update: no
storage:
layout:
name: lvm
swap:
size: 0
ssh:
install-server: yes
late-commands:
- cp -r /cdrom/data_seed /target
early-commands:
- touch /byl_jsem_tu_fantomas
user-data:
disable_root: false
users:
- name: ubuntu2
password: '$6$exDY1mhS4KUYCE/2$zmn9ToZwTKLhCw.b4/b.ZRTIZM30JZ4QrOQ2aOXJ8yk96xpcCof0kxKwuX1kqLG/ygbJ1f8wxED22bTL4F46P0'
Defacto lehka kopie toho, coho co je v examples nebo v ofiko dokumentaci. Podle fora nekomu to neudela funkcniho usera ubuntu1, nekomu ubuntu2 a podobne. Tak zkousim oba

Uz jsem videl 'users' nascpane na root uroven (autoinstall) jakoze to funguje, ale to pro zmenu hlasi pri bootu chyby a konfig je pak celej ignorovanej.
Dik

Pokdu by nekoho zajimal (pro mne funknci) postup, muzu copy/paste skriptu na udelani ISO obrazu.
Zkousel jsem 'legacy' verzi (s Kickstartem) ktera se da stahnout (ale je pekne zaseta a clovek musi vyplnit pro ji chce) ale kickstart tam maji totalne rozbitej (prikaz ala 'part /boot...' parttion udela, ale nenamoutuje do targetu, mount nepomuze, fstype optiony nezna, ...). Takze pak uz jedine 19.x a doufat, ze tam kickstart jeste funguje...
P.