Zdravím.
Včera jsem si u czc zakoupil zcela nový monitor (Dell S2721QS). Také jsem aktualizoval ovladače grafické karty (RX580). Nicméně, dnes jsem zaznamenal slabé blikání obrazu a co mě děsí, slabé blikání se radikálně zhoršilo. Stalo se tak poté, co jsem z PC, kde byl původně monitor přes hdmi zapojen, hdmi odpojil a zapojil do notebooku. Tam jsem slabé blikání již zaznamenal. Po připojení HDMI jsem opět monitor připojil k PC a po chvíli se příšerné blikání projevilo. Poté jsem HDMI odpojil úplně, monitor hledal zdroj signálu se svým vyskakovacím oknem (v tomto momentě k němu nebyl připojen žádný), avšak jeho obraz stále blikal. Nakonec nevím, co se stalo, že s tím přestal, ale i nyní si mohu všimnout slabé blikání (nyní je monitor k PC připojen přes display port 1.2).
Myslíte, že je vadný zdroj monitoru? Nemám se s kým poradit, proto bych byl rád za vaši pomoc. Jedná se o nový monitor, to by se stávat nemělo. Udělal jsem něco špatně? Jedná se o 4K monitor. Předtím jsem zkoušel QHD (P2720D/DC) a u 4K je vidět výraznější ostrost obrazu, oproti QHD rozlišení. Avšak u Dellu mají "S", "P" a "U" řadu, což také něčemu může vypovídat.
Díky