No, ono to bude spíš tak, že přednost bude mít UI a ten proces poběží v tom "zbytku" - co vím, tak plánovač ve windows dost výrazně upřednostňuje interaktivní procesy (tj UI). Tak jako tak to ale bude lepší, než kdyby tam bylo "obyčejné" jádro.
No já jsem tam psal "s vyšší prioritou". Plánovač Windows akorát dává threadu, který vlastní aktivní okno o stupeň vyšší prioritu, než je Normal. Je to pořád méně než Above Normal. Pokud se něco spustí s Above Normal, má to prioritu, před UIčkem.
Ale dobrý postřeh samozřejmě, dlouhé výpočty by měli běžet na Below Normal nebo Idle, krátké a časově kritické operace na Above Normal.
Mě šlo jen o to ukázat, že HT jádro může výrazně pomoci výkonu desktopu (v porovnání třeba s single CPU) v případě, kdy procesor musi obsloužit nějakou kritickou událost, že to nezpůsobí "zasekáváníů prostředí.
Já například mám 2x Core HT (čili čtyři jádra virtuálně). Honím na to virtuál se dvěma jádry, a i přesto, že tam pustím něco náročného, pořád jsou Windowsy použitelné.