Xubuntu 20.04, velká česká písmena s háčky a Facebook

Ahoj!

"Potýkám" se s takovou drobností: na Facebooku se mi u některých nadpisů, jmen uživatelů atd. zobrazují velká písmena s háčkem bez tohoto háčku. Měl jsem dříve Xubuntu 16.04, tam to nenastávalo, nyní jsem provedl čistou instalaci 20.04 na stejný počítač a tam se to děje. Jako browser používám Firefox. Pokud by existovala nějaká jednoduchá možnost jak to spravit, byl bych rád, ale nechci si kvůli takové maličkosti rozdrbat systém. Když jsem byl na starém layoutu Facebooku, tak se to stávalo jenom u jmen uživatelů, ale to mi zas tak nevadilo, protože jména svých FB přátel znám. Nyní se to děje i u některých nadpisů. Zajímavé je, že takto je postižen jenom jeden jediný server... protože se jedná o specifikum Linuxu a českého prostředí, přijde mi jako nejlepší místo k dotazu toto fórum.

Re:Xubuntu 20.04, velká česká písmena s háčky a Facebook
« Odpověď #1 kdy: 31. 10. 2020, 23:59:17 »
Zkusit jiný prohlížeč?

k3dAR

• 3 168
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01. 11. 2020, 01:27:04 »
muzes dat konkretni verejne/bez_hrihlasovani url na kterem se to projevuje?

« Odpověď #3 kdy: 01. 11. 2020, 08:38:11 »
Nepoužívá FB nějaký vlastní font (nebo alespoň nestandardní)? Mohlo by to být, že tam ten háček je, jen není vidět (je mimo rastr nebo tak něco).
Pokud FB používá nějaký font, který v systému není, prohlížeč použije nějaký náhradní. Jestli to je fontem se dá ověřit: ten "poškozený" text zkopírovat myší a vložit do nějakého textového editoru - budou tam ty háčky, nebo ne?