sudo airodump-ng -w kareltomasovy_soubory -c 1 --bssid xx:xx:xx:xx:xx:xx mon0
..............v tvé ukázce vidím "-bssid", což je špatný přepínač..........
Víš, že airodump-ng nevytváří cap soubory, ale ivs jako výchozí (teda myslím)?
..............dně je vždy lepší, když si nejprve přečteš manuál....
man airodump-ng
Taky díky za reakci. Vím, že to vygeneruje více souborů, nicméně"jdu" po té s koncovkou ".cap".Příkaz jak jsem napsal v pořadí jak jej uvádím mi fungoval tedy asi naposledy v nižší verzi Kali. Samozřejmě odzkouším tvoji radu. A právě vím, že mi to tyto soubory "*.cap *.csv *.kismet.csv *.kismet.netxml a log.csv" tehdy tvořilo, ale nyní z nějakého důvodu budu muset poslechnout a tvořit dle tvé rady.
ls /root | grep .cap
Jen jsem moc nepojal připomínku "šipkama nebo kolečkem myši jezdíš nahoru a dolu nóó a vypneš to máčknutím 'q' na klávesnici " Co jsi mi naznačoval?? Abych věděl co dělám blbě, nebo co jsi mi chtěl poradit.??
Jasnýýýýýýýý Teď jsem si dohledal jedno youtubko a tam je to taky jak píšeš, že nedělám za Desktop lomítko, ale prostě jen napíšu "-w /root/Desktop wlan0", což je blbě. A díky za připomínky ohledně pomlček. To jsem taky "nasbíral z netu", ale podstatu proč tomu tak je jsem netušil.Já jsem to jako urážku nebral, ale mám díky odpovědi hned co ozkoušet a co si zapamatovat. Díky.
Ještě mám dotaz jak tady v diskuzi od uživatele "AoK" proběhla připomínka "Spávný formát volíš přes --output-format." Co tím bylo konkrétně myšleno? Dohledával jsem po netu, ale nic moc.... Máte někdo přiblížení = vysvětlení?? Díky.
--output-format <formats> Define the formats to use (separated by a comma). Possible values are: pcap, ivs, csv, gps, kismet, netxml. The default values are: pcap, csv, kismet, kismet-newcore. 'pcap' is for record‐ ing a capture in pcap format, 'ivs' is for ivs format (it is a shortcut for --ivs). 'csv' will create an airodump-ng CSV file, 'kismet' will create a kismet csv file and 'kismet-newcore' will create the kismet netxml file. 'gps' is a shortcut for --gps. Theses values can be combined with the exception of ivs and pcap.
Jen mám přeci jen ještě dotaz. :-) Chci si vše co se mi v okně zobrazí po zadání příkazu s předponou "man" a uložit třeba do poznámkového bloku a na disk. Jak ale prosím lze označit všechen text v daném otevřeném okně, kde jsou komentáře k daným zkratkám a termínům?? Jde mi označit pouze to co mám aktuálně zobrazeno v daném okně = dané řádky, ale nikoliv vše, co je napsané v souboru "man".
man -t airodump-ng > nejakejNazev.ps