2 Blaazen: Opět, nějaký Franta si koupí levný NB, který konstrukčně pro jeho účel vůbec není vhodný a na základně toho jednoho kusu hodnotí značku. Nick odpovídá.
ASUS, MSI, ACER - to všechno jsou ,,budget" výrobci - levné - na občas!!
MSI nemá smysl vůbec hodnotit, ACER funguje dokud ho nenasadíte ve firmě, ASUS je na víkendy taky super. Ale myslím si, že se ASUS vůbec neměl do prodeje levných NB pod svou značkou pouštět a měl je prodávat pod značkou ASROCK (ASROCK je kvalitativně horší produkce zaměřená jako konkurence ECS - obojí je kus nad kvalitou MSI).
S MSI máme mnohaleté a absolutně úplně nejhorší zkušenosti.
Peklo si představuji tak, že se mám starat o 100 počítačů se základní deskou od MSI a 30 notebooků od MSI. BRRRRRRRRR!!!
Jak NB tak MB od MSI bych nikomu, kdo to nevyžaduje, v žádném případě nedoporučil - ale pokud počítač zapnete jen občas, tak ať si to klidně koupí, je jedno, na co se práší.
ASUS umí dělat základní desky! Takové, co vydrží provoz 24/7 - když se v tom trochu vyznáte, dají se na tom stavět servery i pracovní stanice. Cca 30 serverů s desktopovou základní deskou od ASUSu jsme postavili a poruchovost je NIŽŠÍ než už HP!
Ostatně HP dodává do svých značkových sestav(desktopů) právě desky buď svoje nebo od ASUSu.
Kromě Intelu je ASUS jediný výrobce, který dodává kvalitu v základních deskách.
(Ještě o Gigabyte by se dalo uvažovat.)
Pravda, MSI má často pěkné vychytávky, ale stejně se mi nejvíc líbí MSI namontovaná v koši.
Bohužel, ty NB od ASUSu - a i když jsou dle mých zkušeností DALEKO DALEKO LEPŠÍ než MSI, se kvalitou IBM/Lenovo nebo BUSSINES HPčkům moc nepřibližují. Možná bych je přirovnal někam do třídy AMILO od Fujitsu Siemens, ale to AMILO bych doporučil mnohem raději, než ten ASUS.
O MSI bych se s Vámi vůbec nebavil, pokud nemáte hůlku a rozkrok u kolen.
A i pak bych Vám dal asi raději slevu na ten ASUS :-D
Ne, kdy chcete NB na tahání, chce to něco trochu kvalitnějšího.
Tohle mi vyprávěl známý, já se tam dostal, až když došlo k nápravě.
Velká firma, 30 strojů, u každého 1 NB.
Prostředí nebylo nijak prašné a každý NB měl řídit svůj stroj.
Jako první se nasadili MSI, nebyl den, kdy by tam bylo všech 30 strojů v provozu.
Nakonec si je dodavatel za strašného nadávání odvezl a přivezl Fujitsu Siemens Amilo PRO.
Hele a najednou byl klid!
Teprve teď jsem se k tomu dostal (naštěstí!).
Všech 30 strojů běželo nonstop a jen cca za 2-3 měsíce se tam jel vyměnit pevný disk, které prostě odcházely. Tj. za 12 měsíců jsem tam byli 3x měnit pevný disk, jinak žádná porucha!
Dále se mi tu mihne sem tam nějaké to AMILO u studentů a lidí, co je tahají jako kočka koťata a ty notebooky VŠECHNY drží! Přitom AMILO není BUSINESS třída! Nevěřím, že takové zacházení by podle mých zkušeností ASUS nebo ACER vydržel. O MSI se nemá vůbec smysl bavit.
Za to AMILO bych dal ruku do ohně, i když to není BUSINESS třída.
To jsou moje zkušenosti, moje názory a nikomu je nevnucuji, modlete se k čemu chcete.