>>
[repas ~ nouzovka]Pokud nekdo pozaduje a vyuzije maximalni vykon a/nebo maximalni vydrz baterie, repas pro nej neni,
pro 90% ostatnich (negambleru) je repas (>= i3) dostatecne vykone pri pouziti GNU/Linux, pri pouziti Windows
je to samozrejme o neco mene, resp. je vhodnejsi novejsi repas, protoze Windows maji premrstene naroky na HW.
Rozhodne nelze generalizovat, ze kazdy dnes potrebuje posledni generaci CPU aby mohl pouzivat pocitac.
BTW: rozdil mezi vykonem me i7 v T430s a tim CPU co si zminoval mi neprijde nejak
brutalni,
pokud se uvazuje nad tim ze tvuj je 4jadrova highend rada, muj 2jadrove.. kazdopadne na me potreby i ma i7 je DOST naddimenzozana ;-)
>>
"Klasická IBM klávesnice má šest řad, ne sedm"v kontextu "ThinkPad" je "klasicka IBM" to co bylo do
T400, ted Ins nad Del, oba normalni velikost, F1 na kraji a nad nim ESC normalni velikosti...
"klasicka skoro IBM" je >T400 <=
T420, tedy zmena pouze Ins posunut vlevo, Del a ESC dvojnasobna vyska, F1 napravo od ESC...
oboje to jsou 7rade klavesnice...
>>
"Trackpoint jsem naposledy použil možná tak před 18 lety na služebním notebooku"ja pouzivam vyhradne Trackpoint, na NB i Desktopu sem mys nepouzil uz ani nepamatuju, nevim jak jsou na tom s kvalitou dnesni Thinkpady, ale mluvim ze zkusenosti s:
Thinkpad T42(btw: IPS 1400x1050), T60p(btw: IPS 1600x1200), X220t, T420s, X230, T430s
>>
"i ten nejhloupější dnešní smartphone umí fungovat jako wifi hotspot"ano, samozrejme mam telefon s moznosti hotspotu, pouzivam ho pro pripojeni autoradia na internet,
ale u NB pozaduju aby mel interni LTE modem, protoze nechci pri outdoor praci nekolik hodin vytezovat baterku
telefonu a zahrivat telefon, mit pomalejsi rychlost, atd, proste LTE v NB je mnohonasobne pro
me lepsi/pohodlnejsi a NB bez LTE bych proste pouzivat nechtel....