Ubuntu Server vs. Debian pre Dell server

ZAJDAN

• 2 088
    • Zobrazit profil
Re:Ubuntu Server vs. Debian pre Dell server
« Odpověď #15 kdy: 18. 06. 2020, 20:18:22 »
Já bych se toho nebál a jebl tam ten Debian. Zda něco nebude fungovat se ukáže hned. Ubuntu je strašné distro, že někomu vyhovuje, mně ne.
Takové ty keci o certifikovaných věcech, tomu se směju.
Máme ve firmě dell server za 400 tisíc a na to jsem nasadil image ESXi přímo od Dellu!.....a ten hypervisor ESXi nepropouští z OS na HW řadič TRIM příkazy :) .....u SSD docela zásádní věc  :_) ...nepomohla ani certifikace
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

martyd420

• 226
  • K U B U N T U
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 18. 06. 2020, 20:28:56 »
BTW: samozrejme je mozne a teoreticky skoro jiste, ze na tom pobezi jakekoliv distro, ale POKUD ma jit o jistotu/firemni/produkcni/atd tak proc to komplikovat... osobne provozuju nekolik serveru kdy se proste vzal "normalni" (necertifikovane) Dell Workstation s vhodnym pomerem cena/vykon/spotreba/rozsiritelnost, pridala hromadu disku a/nebo ssd, 1-2 kusy 4port GLAN ci optika, nainstalovalo Xubuntu LTS a chodi bez problemu roky s migraci na nasledne ci presnasledne LTS...
Přesně tak jsem to myslel. Je dost pravděpodobné, že tam pojede cokoli a pokud ne, tak se na to rychle přijde.
S ostatním souhlasím, ale já pro budoucí lenost preferuju to nejaktuálnější lts, než certifikaci.
« Poslední změna: 18. 06. 2020, 20:31:15 od martyd -f »
T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM

« Odpověď #17 kdy: 21. 06. 2020, 19:15:08 »
Len pre kompletnosť tohto vlákna:
Áno, "jebl" som tam Debian. Všetko fachá zdá sa na výbornú. Žiadne problémy som nezaznamenal, aj keď na ACPI je niečo nerozpoznané, (niečo jedno zo 14 ak som to správne prečítal) ale performance je skvelý, ide to stabilne, žiaden problém. Zatiaľ.

Chvíľku mi sieťová karta šla len na 100MBit, aj ma pot zalial, už som začínal špekulovať nad tým Ubuntom ale nakoniec stačilo len vymeniť kábel.
Vďaka za názory, pomohli.