Omnia mala tazky start, ale casom sa to utriaslo. Chvilu bolo obdobie, ked experimentovali s wifi drivermi, ale nakoniec boli stabilne. Problem bol aj s krypto akcelaratorom, neviem ci bol dorieseny, potom ako som mal boot loop a factory reset som prestal mat chut experimentovat s nim. Jedina vec co zostala je to, ze turris team stale nerespektuje, ktore sluzby mate zapnute a ktore vypnute, takze pri updatoch natvrdo zapina kresd, aj ked mate vypnuty a ako resolver pouzivate dnsmasq (pretoze ten vie obsluzit vasu vnutornu domenu, vratane hostov s dhcp), co samozrejme fungovat nebude a po update mate nefunkcny dns az pokial znovu manualne nevypnete kresd.
Mox je na tom horsie, posledny update rozbil wifi. Okrem toho stale sa nevie rebootnut - pri reboote zatuhne, treba ho vytiahnut z elektriny a znovu zapojit. Nie je zatial v stave, kde by bolo mozne nechat ho updatovat, pretoze stale budete riesit "internet zase nejde".
Ja som pouzival Omniu a Mox. Omnia bola medzicasom vymenena za Unifi, Mox caka to iste. Okrem toho mam este jeden postarsi Netgear (ten planujem vymenit za Omniu, ktora je momentalne v krabici) a tam, kde treba LTE, mam Mikrotik SXT LTE.
Ano, pri Ubiquiti aj Mikrotiku je clovek odkazany na vyrobcu, ale to je v podstate aj pri Turrisoch. V praxi updaty od Ubiquiti aj Mikrotiku toho rozbili menej (update USG mi zrusi wireguard, ale to vyplyva z podstaty image-based updatu), ako od Turrisu.