Čau,
máte někdo dobré zkušenosti s nějakým robovysavačem, můžete doporučit?
Rozhodně chci něco, co by se dalo nějak vzdáleně ovládat vlastním softwarem, NE nějakou firemní appkou do mobilu apod. Je celkem jedno, jakým způsobem (TCP, UDP, HTTP, MQTT, wifi, zigbee...), ale nějak rozumně stabilně - tj. ne že to bude tak, že tam musí být firmware verze X.Y a jenom pak to jde hacknout a nikdy se to nesmí připojit na net, aby se to nezupdatovalo...
Na ovládané funkce nemám žádné velké nároky, asi by mi celkem stačilo, když mu půjde přes API říct "uklízej" a "přestaň uklízet", ale samozřejmě každá další přístupná funkce je plus, hlavně asi indikátor naplněnosti koše by se hodil.
Jinak co se týče samotnýho vysavače, ocenil bych (v tomto pořadí):
- chytře udělanou konstrukci (např. do válečků ve staré Roombě se pořád motají vlasy a čistit to je tak pracný, že to už můžu rovnou zamíst sám...)
- co největší zásobník na prach, aby to člověk mohl vyhazovat pokud možno co nejmíň
- mop
- rozumná cena - za super kvalitu jsem případně ochotnej zaplatit, ale musí být prokazatelná, nebudu vyhazovat peníze zbytečně
- rozumná značka - aby pokud možno neskončila za rok... kvůli náhradním dílům apod.
Na navigační funkce, majáky apod. prakticky žádný nároky nemám - bude jezdit jenom v kuchyni propojené s obývákem, žádný schody, prahy ani zakázaný místa...
Snažil jsem se hledat, ale modelů je dneska nekonečně a informace o API nejsou skoro vůbec. Takže proto se ptám hlavně na osobní zkušenost.
Předem díky za tipy!