Je Acer 4750G vhodný pro Arch?

SquirrelCZE

Je Acer 4750G vhodný pro Arch?
« kdy: 24. 05. 2011, 22:23:20 »
Zdravim
  nedavno jsem se zde ptal na dell s rozpoctem kolem 26 000 Kc za pul roku, ovsem situace se zmenila a ja potrebuju poridit ten notes ted, ovsem strop je 16 500 .... volba proto padla na Acera a ja se chci zeptat, bude tato konfigurace komapitibilni s linuxem? (proprieatni ovladace)
P.S: konkretne Archlinux
P.P.S: myslite ze bude stacit ram na vyrtualizaci Windows? nebo mam pockat s virtualizaci dokud nedokoupim na 8GB ram?
P.P.P.S: rozumi si Windows s LVM?
« Poslední změna: 25. 05. 2011, 15:36:11 od Petr Krčmář »

Mepho

Re: Acer 4750G - Core i5, nV n520m, 4GB Ram
« Odpověď #1 kdy: 25. 05. 2011, 00:45:00 »
1) Acer vo vseobecnosti nie je uzastna volba (aspon nie na notebook, ktory bude clovek prenasat)
2) Archlinux naznacuje, ze nie ste novacik. Ta nvidia je uz oficialne podporovana, takze tam asi problem nebude
3) Virtualizacia windowsu nebude problem ani so 4 GB ram (ak tam nechcete mat photoshop alebo CAD)
4) LVM... hm nechapem co mate na mysli. Upresnite?

Ja osobne by som sa skor pozrel na ovladace wifi, najma posledne broadcomy v N verzii nie su casto podporovane a s ndiswrapperom byvaju opletacky. Ak nahodou mate moznost vymenit v tom wifi kartu (co nebyva problem), tak by som to doporucoval.

A ak to ma aj intel grafiku, tak sa aspon zatial zmierte s tym, ze to bude bud alebo (bud nvidia alebo intel, plynule switchovanie grafik v ramci X session zatial mozne nie je, ale uz sa na tom pracuje)

SquirrelCZE

« Odpověď #2 kdy: 25. 05. 2011, 07:01:27 »
tak, s tim ze mi nVidia Optimus nebude fungovat pocitam, uz jsem si v ramci te technologie neco nastudoval :-)
na tu wifi se podivam, dekuju
k 1) ja vim, ovsem za malo penez potrebuju hodne muziky a to splnuje jenom Acer....
4) jednoduse, jeden fyzicky HDD, jedna fyzicka Parititon s tim ze pomoci LVM chci udelat partition pro archlinux a zvlast pro Windows, nebude pro Windows problem nainstalovat se na LVM partition?

SquirrelCZE

« Odpověď #3 kdy: 25. 05. 2011, 07:23:04 »
EDIT: tak, v obchode kde ho chci koupit ma wifi oznaceni 802.11b/g/Draft-N WLAN nacoz mi google nasel uzivatele kteremu wifi se stejnym oznaceni v Acer Extensa funguje.... takze zatim nemam co resit :-) + mam jeste doma wifi do USB ktera mi 100% funguje takze kdyby nahodou...