Tesite se zpet do OpenSpace?

Tesite se zpet do OpenSpace?
« kdy: 15. 04. 2020, 14:09:44 »
Poslednich nekolik dnu prace z domova se potvrdilo, ze takto lze bez problemu fungovat. S kazdym se lze snadno spojit a probrat co je treba. Projekty nemaji zpozdeni. Jako zamestnanec usetrim spoustu casu, udelam vic prace nez v kanclu kde konstantne nekdo nebo neco rusi. Pro predstavu nas sedi asi 50 v jedne nudli. Je to jako na zakladni skole. Staci, aby se zacali bavit dva...
Tenhle zpusob prace mi sedi mnohem vic. Usinam klidne a celej den nemusim travit se sluchatkama na hlave. Chapu, ze to je dneska strasne trendy a "tymovy hrac" je proste "in", ale to posledni po cem touzim je se tam vratit. Mate to podobne?

jmk

• 179
    • Zobrazit profil
Re:Tesite se zpet do OpenSpace?
« Odpověď #1 kdy: 16. 04. 2020, 08:47:35 »
Je to pravda jen do té doby, když máš doma dvouletého prcka, který vi, že jsi doma a za zavřenými dveřmi naříká "Tati já jsem tady". To se moc pracovat nedá. 😀
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

alex6bbc

• 1 732
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 16. 04. 2020, 08:53:37 »
a nebo kdyz mam doma dva nactilete a kdyz k nim prijdu do pokojiku tak jen vzhlednou od kompu a her a reknou a pak za sebou zavri tati.

« Odpověď #3 kdy: 23. 04. 2020, 22:16:11 »
Mate to podobne?
Ne, protože jsem nikdy jinak než doma nepracoval. Spíš mi přijde úsměvný, když firma potřebuje korokaranténu, aby jí docvaklo, že to jde :)

Je to pravda jen do té doby, když máš doma dvouletého prcka, který vi, že jsi doma a za zavřenými dveřmi naříká "Tati já jsem tady". To se moc pracovat nedá. 😀
To je krátký období, který se dá překlenout, přinejhorším pronájmem kanclu. Nejpozději v pěti letech jsou děti předány ústavní výchově a je zas klid :)

« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2020, 22:42:16 »
do /dev/null jsem to dal já, byl to takový pokus.

Stránky jsem samozřejmě prošel (asi 4 odkazy na stejný server). Takže jsem si to dohledal, ale tyhle záludnosti bylo něco jako Případ Pro Poirota. Nejsou to věci na první pohled srozumitelné, člověk si říká, jak v if části funguje regex, když by céčkař čekal bool. Nebo proč print automaticky vypíše řádek - člověk pak nějak přemýšlí co by to mohlo být, jestli funkce gets nějak změní "scope jazyka" (alias perlovský režim), takže pak hledá v dokumentaci print, zkusí dokumentaci třídy regex a nakonec skončí u toho že podmínkové úseky zkouší i case operátor....
Prostě takové hrabání ve střevech.
Tak mě spíš obecně zajímá, jestli tyhle ruby špeky jsou někde sepsané dohromady. Protože tenhle jazyk tím překypuje na každém rohu objektu.

« Odpověď #5 kdy: 24. 04. 2020, 09:17:11 »
Taky pracuju z domu už několik let, ale od kamarádů z jedné středně velké pražské telco firmy jsem slyšel, že se současný stav vedení zalíbil a hodlá zavést jakési "sdílení židlí" - nechají některé teamy pracovat doma, o jejich kanceláře zmenší pronájem a nechají si jen pár stolů navíc pro ty, co příležitostně přijdou.

« Odpověď #6 kdy: 24. 04. 2020, 13:19:36 »
V minulé práci jsme měli takový malý openspace, cca 15 lidi a chodil jsem tam rád. A to i přesto, že jsem mohl dělat z domu kdy se mi chtělo. Ale do montoven co vidím v bankách, kde jich v místnosti sedí 40 a vůbec se neznají, to by se mi asi nechtělo :)

« Odpověď #7 kdy: 24. 04. 2020, 19:46:10 »
hodlá zavést jakési "sdílení židlí" - nechají některé teamy pracovat doma, o jejich kanceláře zmenší pronájem a nechají si jen pár stolů navíc pro ty, co příležitostně přijdou.
Třeba IBM to tak už má dávno, AFAIK.

V minulé práci jsme měli takový malý openspace, cca 15 lidi a chodil jsem tam rád.
Nejspíš právě proto, že jsi tam nemusel, ne? :)