Tak princip už jsem se dozvěděl. Routery po cest (uzly) spolu nijak nekooperují, vše jde ode mně. Pomocí -d jsem měl vyplé DNS vyzvídání.
Dál jsem se dozvěděl, že některé uzly neodpovídají, protože prostě mají ICMP vyplé (ale může být i UDP/TCP tracert na unixu) a hlavně z důvodu obavy o prozrazení topologie.infrastruktury. Mohou i některé sítě či routery s TTL manipulovat jinak než dekremenatcí (to zní jak defekací) že nějak budou švindlovat? Například na základě cíle/zdroje/zátěže nebo jiné situace? Děje se to? Z jakých důvodů?
Některé směrovače zobrazují chybovou zprávu „timeout“, protože je pravděpodobné, že budou mít na svých počítačích omezený dohled, protože je součástí vnitřní sítě operátora.
To jsem se dočetl na nějakém špatně přelozeném webu.
To je něco jiného, než to předtím? Jestli tomu kvazipřekladu rozumím, tak tím myslí, že v síti nějaké organizace (operátora,datacentra atd) jsou pro okolní svět "routery uvnitř schované", tzn. že nejenže neodpovídají na pingECHO, ale ani nesnižují TTL kolikrát by odpovídalo reálnému počtu routerů tam (ale třeba jen 2x). To se také děje? (Z důvodu výše - vyzrazení nebo optimalizace)