Jaký virtuální Android pro Linux (pro spouštění arm i x86 aplikací)?

Sice si tady povídám trochu sám se sebou, ale na závěr aspoň hodím nějaký výsledek.

Bohužel na CloudReady nelze použít arm aplikace.

Android Emulator, verze Android R 32bit:
- Angry Birds Friends 8.2.0 (arm64-v8a + arm-v7a) (Android 4.4+) - natahování praku fungovalo
- Plants vs. Zombies FREE 2.9.01 (arm64-v8a + arm-v7a) (Android 4.1+) - klikání na play taky fungovalo.
Obě jednou plynule.
Verze "R" obsahuje překladovou vrstvu z ARM do x86 a musel jsem spuštět takto:
Kód: [Vybrat]
emulator @testAVD-R-x86 -gpu swiftshader_indirect
Při spuštění s "-gpu host" sice Angry funguje, ale Plants zobrazí jen černou obrazovku.

Problém s Emulátorem je, že není uzpůsoben pro myš a často mi přestávala fungovat hw klávesnice, ale zatím se to zdá, u testovaných her, nejpoužitelnější způsob jak spustit x86 i arm aplikace. Případně vyseparovat (vytvořit) Kernel, system.img, userdata.img atd. a spouštět to přímo z Qemu bez nutnosti mít Emulátor.

Android-x86:
Problém s natahováním praku (Angry Birds) a kliknutím na "play" (Plants vs Zombies) je i ve VirtualBoxu. Našel jsem podobně vypadající problém, ale řešení žádné. Zdá se, že je rozdíl mezi "kliknutím" a "ťuknutím" a daná hra očekává "ťuknutí", alespoň tak jsem to pochopil na fóru. Doporučované řešení pomocí Tincore Keymapper nefungovalo (pokud jsem to správně nastavil, protože ta appka je dost neintuitivní).

Citace
LEGO® Legacy: Heroes Unboxed 1.0.8 (arm-v7a) - objeví se úvodní obrazovka hry a dál se nedostanu.
Nepodařilo se mi spustit nikde. Nevím jestli tam je nějaká DRM ochrana, nebo jiný problém, debugovat se mi to nechce.