Dobrý den, při prihlášení na facebook se mi ukázalo "že v rámci ochrany" byl můj ůčet zablokován a potřebuje mě ověřit - mám si zvolit jakým způsobem:
- vložením rodného čísla: zavrhnuto z důvodu šmírování -nebudu tam vkládat přecit své osobní údaje ( u zakládádání jsem tam samozřejmě zadal datum náhodný, rok pod 2001)
- posláním SMS - stejný důvd jako výše - už ani netuším zda jsem nějaké telefonní číslo na FB vyplnoval, pokud ano , rozhodně by to nebylo mé, nanajvýš nějaká online služba pro příchozí SMS
- poznávání xichtů ostatních - zavrhnuto, nebudu dělat práskače facebooku
- určením svých komentářů - jediná akceptovatelná možnost.
Své komentáře jsem úspěšně určil.
Nicméně stojím před dalším krokem, chce to po mě vyjádření , zda nedávný přístup z určité Adresy a user agenty byl oprávněný "Byli jste to vy"? Ano / Ne
STOP. Zde se zastaví uvažování. Vsuvka: ano, přihlásil jsem se tam například z veřejné knihovny. Normálně se přihlašuji z náhodných IP adres.
Jakou odpověd zvolit, s ohledem na to, aby facebook měl co nejméně informací? Přiznat barvu (ano - znamená to ,že tato IP bude zařazena do důvěryhodných) nebo zvolit ne (Ne - bude vyhodnocena jako podezřelá a co dál?)? Co byste udělali vy? Jaké důsledky má každá volba?
PS: dotaz(dialog) se drží jak h*** košile (©Pohlreich), nejde se ho zbavit ,například tím, že rovnou zadám jiné URL (facebook.com/notifications.php) Prostě to odpovědět musím.